Lessons and Carols- Liederen, verhalen en gedichten

Foto: HHervormde Kerk Zuidwolde

Een bijzondere Kerstavond gebaseerd op in Engelse traditie ‘Lessons and Carols’ in Zuidwolde, op vrijdag 18 december om 20.00 uur in de Hervormde Kerk in Zuidwolde.

Liederen, afgewisseld met verhalen en gedichten.

Serieus, sfeervol en lichtvoetig zijn de kenmerken van het programma, dat gericht is op iedereen, al dan niet kerkelijk of religieus verbonden. Bijzonder aan deze traditie is dat de voordrachten worden verzorgd door bekende mensen uit de regio. Dit jaar werken mee:  wethouder Jan’t Zand, predikant Marius van Rijswijk, maar ook Henriëtte Slinkman, directeur o.b.s. Het Groene Hart en Anneke Kampfraath, voorzitter van museum De Wemme. Verder Anton Tobé, Bé Bols (diaken Hervormde gemeente), Jan Hendriks (voorzitter van de kerkenraad van de Remonstrantse Gemeente in Hoogeveen),  Rob van de Weg en Riet Stoter.

Het muzikale gedeelte wordt verzorgd door het Christelijk Gemengd Koor De Wolden, onder leiding van dirigent Jacqueline Schroten, met medewerking van Christa Vroegindeweij, trompet, Tineke Blokzijl, klarinet, Saskia Streutker, dwarsfluit, Tim Vroom orgel.

Vanaf 19.00 uur wordt op het kerkplein warme chocolademelk geschonken en wordt u verwelkomd door het bijzondere geluid van de Midwinterhoornblazers ‘De Ekelblaozers’.

Na afloop is er gelegenheid met elkaar een glas te drinken.

De entreeprijs bedraagt € 10,- (incl. chocolademelk/koffie/thee en een consumptie na afloop). Kinderen t/m 12 jaar: € 5,-. Voorverkoop van de kaarten vanaf maandag 30 november bij Boekhandel Spijkerman, Hoofdstraat 78 te Zuidwolde

Reacties

Cookieinstellingen