Evelien Dingshoff plaatst zich voor landelijke wedstrijden

Foto: Esther van Genne

Zaterdag 12 december gaf turnster Evelien Dingshoff de kick-off van het wedstrijdseizoen voor Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde.

Vroeg op deze zaterdagmorgen vertrok ze samen met trainsters Annouk Vos en Felicia Kainama richting Sporthal Pittelo in Assen, waar ze om 8.00 uur aan de warming-up van haar wedstrijd begon. Evelien (17 jaar) kwam uit in de 2e divisie Senior B. Deze eerste wedstrijd was erg belangrijk; bepalend voor het verdere verloop van het seizoen. Dit jaar probeert ze de stap naar het landelijk turnen te maken.

gymmeisjes (Medium)

Foto: Trainster Felicia Kainama met turnster Evelien Dingshoff

Evelien begon vrij laat met turnen, ze was “al” 10 jaar. Haar eerste wedstrijd turnde ze in de Regionale Wedstrijdsport (RWS) op 11-jarige leeftijd, in één van de laagste niveaus. Maar haar talent was groot, bovendien trainde ze met veel discipline. Na ieder seizoen kon ze door goede prestaties promoveren. Vorig seizoen maakte Evelien grote stappen vooruit qua elementen. Zo turnt ze op balk een salto achterwaarts, op brug maakt ze handstanden en ze  springt een tsukahara. Elementen die nodig zijn om aan de eisen van dit niveau te voldoen.

Evelien traint naast de 7 uur bij D.O.S. ook nog eens 3 uur bij G.V. Olympia en 2,5 uur bij Gym4All van Dirk Otten. Naast 12,5 uur trainen per week, doet ze en passant ook nog even eindexamen Gymnasium op het Roelof van Echten College in Hoogeveen. Of ze volgend seizoen kan blijven uitkomen voor D.O.S. is dan ook nog maar de vraag. Reden te meer om dit seizoen een mooie prestatie neer te zetten.

Zaterdag kon Evelien zich plaatsen voor de ¼ finale en de toestelfinales op 11 juni 2016 in Vries. Ze startte de wedstrijd een beetje teleurstellend op brug. Haar handstand mislukte en daardoor had ze een lage D-score van 2.2, D staat voor Difficulty, ze kwam op een puntentotaal van 9.667 en werd 10e op dit onderdeel. Op balk herpakte zij zichzelf, met de salto achterwaarts bleef ze staan. Haar D-score 3.8 was de op één na hoogste en met 11.250 werd ze 3e op dit onderdeel, daarmee was het eerste doel bereikt. Ze plaatste zich voor de toestelfinale balk. Ze vervolgde haar wedstrijd op vloer, met een D-score van 4.0 en een puntentotaal van 11.867 werd ze 4e en een tweede toestelfinale was “in the pocket”. Het laatste onderdeel was sprong, haar tsukahara heeft een D-score van 4.0, maar op sprong moeten twee verschillende sprongen worden geturnd en met een half-in-half-uit liet ze het liggen, D-score 3.0. Een gemiddelde score van 11.650 waarmee ze 10e werd.

Overall werd Evelien 5e met een puntentotaal van 44.434, daarmee plaatste ze zich voor de ¼ finale op weg naar het Nederlands Kampioenschap. Trainsters Annouk Vos en Felicia Kainama zijn ontzettend trots op hun pupil. “Het was even afwachten hoe Evelien zou presteren, omdat zij nooit eerder tegen deze turnsters heeft geturnd, maar met een 5e plek in een deelnemersveld van 26 turnsters heeft zij een uitstekende prestatie neergezet. Dat schept verwachtingen voor de eerstvolgende wedstrijd: het Provinciaal Kampioenschap op 16 januari in Heerenveen.”

Foto en tekst:

Esther van Genne

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen