3e Midwinterhoorn Kuiertocht

Foto: Ekelbloazers
 Zondag vindt de 3e Midwinterhoorn Kuiertocht plaats.
De omgeving van Zuidwolde is te mooi om er niets mee te doen, vinden ze bij de Ekelbloazers en daarom houden ze al een aantal jaren op elke 1e zondag van de advent (en in 2015 is dat 29 november) een prachtige wandeltocht in de buurtschappen Steenbergen en Ten Arlo.
DSC_0301 (Medium)
De verschillende routes leiden langs de historische Saksische boerderijen, door het Faliebergbos en over de oude kerkepaden. Een wandeltocht die wordt begeleid door de oergeluiden van de midwinterhoorns.  Een historische groep beeldt onderweg het landleven uit het verleden uit en ook een aantal oude ambachten die specifiek met deze omgeving te maken hebben.
   DSC_0302 (Medium)
Op de route liggen voldoende horecagelegenheden waar men kan rusten en/of kan gaan genieten van de bij de tijd van het jaar behorende hapjes en drankjes, zoals glühwein en/of snert met roggebrood en spek etc.. 
DSC_0323 (Medium)
De wandelaars kunnen dit jaar kiezen uit een route van ruim 8 of ongeveer 12 kilometer. De fervente sportieve wandelaar kan de kuierroute op een bepaald moment verlaten om een extra bosroute te volgen die de totale afstand op ongeveer 16 km brengt.
Starten kan tussen 11.00 uur en 13.30 uur vanaf de kantine van de korfbalclub ZKC ‘19. Het adres hiervan is: Zuider Esweg 1d, 7921 JC  Zuidwolde.
DSCF8901 (Medium)
De volgende blaasgroepen komt u onderweg op de 15 verschillende blaaspunten tegen:
– Midwinterhoornbloasgroep Dals’n (Dalfsen)– Moorbloazers uit Nieuw Schoonebeek– Vanekerblazers uit Enschede– De Dijkbloazers uit Lunteren– Scharrebloazers uit Westerbork – Midwinterhoorn Blazers Hardenberg  e.o.– Giezelbaargbloazers uit Veele– De Riesteblaozers uit De Wijk– De Beeklustbloazers uit Almelo– Midwinterhoorngroep Twenterand– Berkummerbloazers uit Zwolle– Midwinterhoornblaasgroep Weerselo– Janny en Kor Pals van de blaasgroep uit Vledderen op 2 locaties natuurlijk ook de Ekelbloazers.
DSC_0320 (Medium)
Kosten deelname € 4,– pp, incl. een kopje koffie of thee bij een van de rustpunten.Kinderen tot 12 jaar gratis.

Reacties

Cookieinstellingen