Veel vragen over laatste uren en reis Yasmeen in Opsporing Verzocht

Foto: ResoluteSupportMedia / Foter / CC BY

Jaren in angst

Yasmeen Dad verdween eind januari na jaren van isolement. Degenen die iets zouden kunnen weten, zwegen. Want in de Pakistaanse gemeenschap heerst een doofpotcultuur. Volgens ingewijden wist men binnen die gemeenschap wel  van het treurige bestaan van Yasmeen, die vijf jaar geleden naar Nederland was gehaald. Iemand uit haar omgeving, die anoniem wil blijven, vertelde aan een landelijk dagblad dat Yasmeen al jaren bang was dat haar iets zou overkomen. Ze leefde in een isolement,  ze was in feite de slaaf van haar schoonmoeder. Yasmeen schijnt kort voor haar verdwijning nog te hebben verteld dat ze heel bang was dat haar schoonfamilie haar kinderen zou afpakken en haar zelf zou laten “verdwijnen”.

Wie heeft Yasmeen nog gezien?

Nog steeds is niet duidelijk wanneer Yasmeen om het leven is gebracht en ook niet  hoe ze in Drenthe is gekomen. Waarschijnlijk is ze in de auto van haar man naar Drenthe gebracht. De politie zoekt getuigen die deze auto – of mogelijk nog een andere auto –  hebben gezien. Dat kan zowel aan het eind van de zondagmiddag 25 januari geweest zijn, als ook midden in die nacht. Naar het nu lijkt is de auto die dag twee keer van Rotterdam naar Ruinen gereden. De routes van de auto worden in beeld gebracht.

Maar de politie is ook op zoek naar mensen die Yasmeen voor het laatst hebben gezien, in Rotterdam of elders en al dan niet in het bijzijn van haar twee peuterjes. Bovendien is de politie nog steeds op zoek naar bezittingen van Yasmeen. Nog vorige week werd daarnaar onderzoek gedaan op twee locaties in Ruinen.

Opsporing verzocht

In Opsporing Verzocht van 7 april wordt onder meer aan de kijkers gevraagd wie Yasmeen op zaterdag 24 of zondag 25 januari nog heeft gezien, er wordt informatie over de gebeurtenissen van dat weekeinde gegeven en kijkers wordt gevraagd wie die dagen in Ruinen iets opvallends heeft gezien. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op NPO 1 en begint om 20.30 uur. Op woensdag wordt de herhaling op NPO 2 om 11.40 uur uitgezonden.

Lees ook:

Cookieinstellingen