Herfstactiviteiten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen

Foto: Natuurmonumenten

In de herfstvakantie van vrijdag 16 tot en met zondag 25 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud. Van reeëntochten, huifkartochten en paddenstoelenwandelingen tot avonturendagen, schapendagen en paddenstoelendagen.  

StOERRRe activiteiten

In de herfstvakantie staan elke dag leuke activiteiten op het programma. Woensdag 21 oktober vertellen gidsen over paddenstoelen in het Dwingelderveld. En er kan echte paddenstoelensoep geproefd worden. Donderdag 22 oktober is het schapendag. Kinderen gaan een schilderijtje vilten. Ook wordt er op die dag twee keer een demonstratie schapendrijven gegeven. Om 13.30 en 14.30 gaat Michel Poelenije de demonstraties geven in de schapenwei naast het bezoekerscentrum.

Alle kinderactiviteiten op deze dagen zijn op inloop van 11.00 tot 15.00 uur. Vooraf aanmelden is hier niet voor nodig.

Op vrijdag gaan kinderen samen met hun (groot)ouders op pad met een leuke speurtocht. Er is keuze uit diverse tochten zoals paddenstoelensafari of dierenmanieren.

Vliegenzwam (Amanita muscaria) -

Wilde Buiten Dag

De Wilde Buiten Dag op zondag 25 oktober van 11.00 tot 15.00 uur is de afsluiter van de herfstvakantie. Kinderen van 4 tot 14 jaar worden op de Wilde Buiten Dag boswachter van OERRR en gaan opdrachten uitvoeren in de boswachters game. Deelname aan deze dag is gratis.

Huifkartochten

Op woensdag 22 oktober gaat de huifkar het Dwingelderveld op. In een rustig tempo ontdek je de schoonheid van het gebied. De tocht over de essen duurt van 11.00 tot 12.30 uur en de tocht over de heide is van 13.30 tot 16.00 uur.

Reeënfietstocht

Op de fiets zoeken naar reeën. Dat kan op donderdag 22 oktober van 16.30 tot 19.00 uur. Tijdens de fietstocht onder leiding van een gids van Natuurmonumenten wordt er gezocht naar de reeën op het Dwingelderveld. Zelf een fiets mee nemen is nodig om mee te kunnen met deze tocht.

stuur ♔ Georgie R Foter CC BY-ND

Zaterdag 24 oktober is de Nacht van de Nacht. Tijdens deze nacht gaan gidsen van Natuurmonumenten op zoek naar nachtdieren op het Dwingelderveld. Met de batdetector hoor je de vleermuizen. En misschien rent er nog wel een ree voorbij.

Paddenstoelen

Een belangrijk verschijnsel in de herfst zijn paddenstoelen. Zaterdag 24 oktober van 11.00 tot 13.00 uur lopen gidsen van Natuurmonumenten paddenstoelentochten. Zaterdag 24 oktober wordt er een paddenstoelenwandeling gemaakt. Deze tocht is speciaal voor volwassenen die meer willen weten van deze schimmels.

Na de herfstvakantie sluit het bezoekerscentrum haar deuren gedurende tweeënhalve week in verband met de verbouwing van de expositie. Daarna gaat het centrum beperkt open. Op woensdag, zaterdag en zondag kunnen bezoekers terecht bij de infobalie aan de zijkant van het gebouw. In april is de nieuwe expositie klaar en wordt het bezoekerscentrum heropend met spetterende activiteiten.

Reacties

Cookieinstellingen