Voorstel De Wezeboom wint

Foto: www.gemeentedewolden.nl

Ten overstaan van een overvolle publieke tribune werden vier goed doordachte voorstellen gepresenteerd door de leerlingen van vier lagere scholen tijdens de Kindergemeenteraad 2015.

school1

De scholen, of fracties zoals ze tijdens de vergadering natuurlijk genoemd werDen, presenteerden om beurten hun plan en na elke presentatie mochten de andere fracties vragen stellen. Opvallend hoeveel slimme en soms zelfs wat pinnige vragen er soms gesteld werden maar zeker zo opvallend hoe snedig de vragenstellers vaak van repliek gediend werden. Ook al kwam de vraag nog zo  onverwacht, er was altijd we een fractielid met een snel en doeltreffend antwoord.

school 2a school 3e school3a school2b

Tussen de presentaties door mochten de “echte” wethouders ook vertellen wat zij van de voorstellen en van de discussies vonden en wethouder Jan van ’t Zand merkte al  op dat er volgens hem heel wat toekomstige raadsleden in deze schoolfracties zaten.

school3b

Na alle presentaties was het tijd voor de stemronde. Er mocht natuurlijk niet op het eigen plan gestemd worden. Dankzij de pittige vragenrondes hadden alle jeugdgemeenteraadsleden zich een goed oordeel kunnen vormen. De meeste stemmen werden gescoord door OBS De Wezeboom uit Oosteinde met het plan voor een Colour Run ten bate van de stichting Kika. Dit plan gaat dus ok daadwerkelijk uitgevoerd worden.

school3c school3d school4

Klik HIER om het zelf nog eens te bekijken

cheque

Reacties

Cookieinstellingen