Twee inwoners Zuidwolde aangehouden

Foto: Wikimedia commons

Als onderdeel van een grootscheeps “ondermijningsonderzoek” van de poltie zijn onder andere twee inwoners van Zuidwolde (41 en 66 jaar) aangehouden.

Het ondermijningsteam van de politie is in januari van dit jaar een onderzoek gestart rondom de aangehouden verdachten. In dat onderzoek kwam informatie naar voren over de handel in verdovende middelen. Ook kwamen bij de politie meldingen binnen van drugsoverlast. Daarbij kreeg de politie ook zicht op verschillende panden die een rol spelen rondom de aangehouden verdachten. Het onderzoek was vandaag aanleiding voor aanhoudingen en zoekingen.

De politie meldde op 18 september dat die betreffende ochtend vier mannen en een vrouw zijn aangehouden op verdenking van de handel in drugs. Gedurende de actie werden zeven locaties in met name Meppel bezocht. Er werden wapens en verdovende middelen in beslag genomen. Ook werd in het kader van “misdaad mag niet lonen” beslag gelegd op geld en diverse waardevolle goederen.

Dinsdag hield de politie een 28-jarige inwoner van Nijeveen en een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De twee andere verdachten (41 en 66 jaar), beiden uit Zuidwolde, werden vandaag aangehouden. In totaal zijn er nu negen verdachten aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Reacties

Cookieinstellingen