Nieuw Wijksteunpunt De Wijk

Foto: De Stouwe

Op vrijdag 25 september om 15.00 uur opent De Stouwe in woonzorgcentrum Dunninghe in De Wijk een wijksteunpunt. Iedereen is harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en om een kijkje te komen nemen.

Wijksteunpunt De Wijk

Het wijksteunpunt is een ontmoetingsplaats voor ouderen en bevindt zich in woonzorgcentrum Dunninghe aan de Prins Clauslaan 6 in De Wijk. Het wijksteunpunt is er voor iedereen uit De Wijk en omgeving, maar is er met name voor senioren en kwetsbare ouderen die hulp nodig hebben of die minder sociale contacten hebben. Het wijksteunpunt is iedere dag geopend.

De-Stouwe-logo-algemeen

Ouderen kunnen hier terecht voor een kopje koffie, een praatje of voor leuke activiteiten. Een spreekkamer, waar verschillende zorgaanbieders en hulpverleners spreekuur houden, maakt eveneens onderdeel uit van het wijksteunpunt. Daarnaast is er nog een dementheek en een buurtkamer.

Francisca Zantingh, manager van woonzorgcentrum Dunninghe vertelt: “De overheid wil dat ouderen langer zelfstandig thuis wonen. De verzorgingshuizen verdwijnen. De problemen waar de mensen tegenaan lopen als ze ouder worden, verdwijnen niet. De eenzaamheid onder ouderen neemt toe. De Stouwe vindt het belangrijk dat ouderen zo aangenaam mogelijk oud worden en dat zij zelf bepalen hoe zij dit doen. De Stouwe wil met het wijksteunpunt tegemoet komen aan de hulpvragen van ouderen op gebied van zorg, begeleiding, diensten en wonen. Ouderen die op zoek zijn naar gezelligheid, ouderen die advies willen of ouderen die ergens steun bij nodig hebben, kunnen in het wijksteunpunt terecht”.

Francisca Zantingh en Karin Meijerink

Spreekuren

Verschillende instanties en medewerkers van De Stouwe houden op vaste tijdstippen spreekuur in de spreekkamer, die hiervoor speciaal is ingericht.

Op maandagochtend houden de klantadviseurs en de coördinerend wijkverpleegkundige van De Stouwe spreekuur. Zij kunnen alles vertellen over de producten en diensten van De Stouwe. Denk aan informatie over thuiszorg, verpleeghuiszorg, zelfstandig wonen in een appartement van De Stouwe, maaltijdservice, huishoudelijke hulp enz.

Op de eerste maandag van de maand van 08.00 – 10.00 uur is de praktijkverpleegkundige van de huisartsen aanwezig.

De-Stouwe-logo-algemeen

Op dinsdagmorgen is een welzijnscoördinator van De Stouwe aanwezig. Bij haar kunnen mensen terecht als ze leuke dingen willen doen of deel willen nemen aan activiteiten die De Stouwe organiseert.  Op maandagmiddag is de dementheek geopend. De dementheek is een advies- en uitleencentrum voor mensen met geheugenproblemen of (beginnende) dementie en hun omgeving. Bij de dementheek kunnen bezoekers spellen, boeken, audio boeken en nostalgische films lenen of een duofiets met trapondersteuning huren. De medewerkers van de dementheek geven informatie over aangepaste producten die het mede mogelijk maken om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te  blijven wonen. De dementheek biedt ook ondersteuning bij het maken van een levensboek.

Francisca Zantingh en Karin Meijerink

Daarnaast zal ook de ouderenadviseur van Welzijn De Wolden zitting nemen in de spreekkamer van het wijksteunpunt. Afhankelijk van de vraag zal het aanbod in het wijksteunpunt worden uitgebreid.

Karin Meijerink, coördinerend wijkverpleegkundige is blij met de komst van het wijksteunpunt. “Er komt meer beweging in Dunninghe. Het imago van het verzorgingshuis verdwijnt steeds meer. Dunninghe moet tegenwoordig veel meer gezien worden als een punt van waaruit wij de zorg- en dienstverlening in De Wijk breed aanbieden en waar mensen prettig en comfortabel wonen.

Ook bij mensen thuis kunnen wij vanuit Dunninghe van alles organiseren. Of het nu gaat om een klein beetje ondersteuning of om volledige verzorging, wij helpen graag”.

Wijksteunpunt De Wijk is het eerste maar niet het laatste wijksteunpunt, dat De Stouwe opent. Op dit moment treft De Stouwe voorbereidingen voor de opening van een wijksteunpunt in woonzorgcentrum Reestoord in Meppel. Waarschijnlijk opent De Stouwe volgend jaar nog meer wijksteunpunten, onder andere in Meppel en Staphorst.

Francisca Zantingh en Karin Meijerink

 

Reacties

Cookieinstellingen