Glasvezel niet ingeperkt door gemeentegrens

Foto: fiber-optic-ends Foter CC BY

Zojuist is bekend geworden dat bij de aanleg van glasvezel de gemeentegrenzen niet als leidraad zullen gelden maar wel de wens van de bewoners in aangrenzende gebieden en dorpen. Wie vlak bij De Wolden woont, kan gewoon ook aangesloten worden.

De initiatiefgroep Glasvezel De Wolden heeft al eerder op individuele vragen van inwoners hierover gereageerd, maar wil nu graag duidelijk maken dat niet de gemeentegrenzen maar de “menselijke grenzen” zullen gelden, vertelt Gerhard Kippers, voorzitter van Glas vezel De Wolden. “Soms lopen de gemeentegrenzen een beetje raar, dan zouden mensen die aan de ene kant van de weg wonen, wel aangesloten worden en de buren aan de overkant niet. Daar doen wij niet moeilijk over, iedereen kan in principe een aansluiting krijgen. We sluiten ook Rogat aan en IJhorst, echt iedereen die rondom De Wolden woont, kan meedoen met ons initiatief”.

Wie twijfelt of zijn of haar woning nog wel binnen het aan te sluiten gebied valt, kan contact opnemen via de website van Glasvezel De Wolden, maar volgens Gerhard Kippers moet het wel heel raar lopen, wil niet iedereen in de omtrek¬†aangesloten kunnen worden. “Het is natuurlijk wel van belang dat de mensen die graag van die mogelijkheid gebruik willen maken, ook de intentieverklaring ondertekenen” benadrukt Kippers. “Het hele verhaal kan natuurlijk alleen doorgang vinden als die laatste paar honderd handtekeningen nog verzameld worden. We merkten aan de reacties die binnen komen op de website dat veel mensen in het gebied rondom De Wolden wel mee wilden doen maar zich afvroegen of dat wel mogelijk was. Daarom willen we dit nog een keer nadrukkelijk naar buiten brengen: ook het gebried rondom De Wolden kan meeprofiteren van deze kans.”

Ga hier naar de website waar de intentieverklaring getekend kan worden

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen