Alwin Hoorn en Ephrem Been lopen goede tijd in Utrecht

Tijdens de laatste van een serie van 6 trackmeetings in Utrecht hebben atleten van HAC’63 uitstekende prestaties geleverd.

Jan Bouwknegt en Ephrem Been liepen de 1000 meter. Het clubrecord op dit onderdeel staat bij de junioren C al sinds 2007 op de naam van Arjo Koekoek die destijds 2:54:89 liep. Met een eigen persoonlijk record dat nog boven de 3 minuten ligt lijkt dit geen gemakkelijke opgave maar Jan was naar Utrecht afgereisd met de doelstelling om dit clubrecord op zijn naam te zetten. Jan wist precies wat hij moest lopen, iedere 200 meter 34 seconde. Met een doorkomst van 1.04 op de 400 meter lag Jan meteen al voor op dit schema. In de ronde daarna kon Jan dit tempo niet echt volhouden maar uiteindelijk kwam Jan met een tijd van 2:51.36 over de finish. Dat betekend naast een verbetering van het clubrecord ook een plaats in de Nederlandse ranglijst op de 1000 meter.

Ephrem Been kwam uiteindelijk in een tijd van 3:01.53 over de streep en kan ook terugkijken op een sterke race. Het was voor de atleet uit Zuidwolde ook de eerste keer dat hij de 1000 meter liep en heeft daardoor met 3.01.53 ook meteen een scherp persoonlijk record neergezet.

Op de 800 meter kwam Alwin Hoorn uit Ruinen in actie. Alwin liep deze afstand in een tijd van 2:09.46. Alwin kijkt niet echt tevreden terug op de race. Hij had graag meer willen laten zien maar zijn voorbereiding was vanwege het slechte weer niet optimaal.

door Remco Bos

Reacties

Cookieinstellingen