Perenpluk met extra’s

Foto: free photos for you Foter CC BY

De Perenpluk Ruinerwold aan de Dokter Larijweg is één groot feest voor het hele gezin.

Traditioneel worden de ruim 1.100 bomen aan de 7 kilometer lange dokter Larijweg verkocht op de 1e zaterdag in oktober, per stuk of per kavel. Bij opbod worden de bomen aan de hoogste bieder verkocht. Deze heeft tot 24.00 uur de tijd de peren te plukken. Daarna zijn de bomen algemeen goed en mag iedereen de overgebleven peren meenemen.

david.nikonvscanon-Foter-CC-BY

Het is een komen en gaan van auto’s en laddertjes. Daarnaast kan er voor of na het plukken lekker gestruind worden langs de kraampjes met heerlijke landelijke producten, brocante en andere woonartikelen die op diverse plaatsen langs de hele Larijweg staan. Overal is wel wat te doen!

En dat is wat de Perenpluk zo bijzonder maakt: Het ZELF DOEN, zelf schudden en plukken van de peren, het schilderen van en bloemschikken met peren, voor de kinderen is er ook de knapzakspeurtocht, spelletjes en natuurlijk een springkussen.

204vicarwinkfieldpeer Foter CC BY

De organisatie heeft ook dit jaar weer een aantal wedstrijden uitgeschreven, zoals “Gebakken Peren” en “Peer fotograferen” waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Het evenement vindt plaats bij elke weersgesteldheid: de kraampjes staan bij mooi weer op de opritten van de veelal prachtige boerderijen, bij regen zullen zij in de kapschuren of op de deel ingericht worden.

Een uniek evenement dat tegelijk met de perenpluk plaatsvindt is de boeldag op de deel van museumboerderij de Karstenhoeve aan de Dokter Larijweg nr. 21. Vanaf een platte wagen wordt allerlei antiek en curiosa geveild. Deze zijn vrijdagavond en zaterdag ochtend te bewonderen, om 13.00 uur begint de veiling.

Zilveren sieraden, comtoise klokken, plateel aardewerk, noem maar op, alles wordt ter veiling aangeboden. De kans om een uniek stuk te bemachtigen!

Samantha Forsberg peren Foter CC BY

Programma overzicht Perenpluk te Ruinerwold zaterdag 3 oktober 2015
9.00 uur Start verkoop perenbomen Dokter Larijweg 1.
11.00 – 16.00 uur Kraampjes op diverse plaatsen aan de Larijweg
tot 12.00 uur Inleveren baksels wedstrijd Gebakken Peren bij museumboerderij de Karstenhoeve, Dr. Larijweg 21.
13.00 Start veiling Boeldag, Karstenhoeve.
15.00-16.00 uur Prijsuitreiking wedstrijden in de Karstenhoeve.
24.00 uur Einde plukactiviteiten; de bomen zijn vanaf nu door iedereen leeg te plukken.

Svadilfari Foter CC BY-ND

Reacties

Cookieinstellingen