Wethouder Jan van ’t Zand plaatst sorteerzuil

Foto: battery-recycling Foter CC BY

Samen met Wim van Dijk van Coop in Ruinen plaatst wethouder Jan van ’t Zand donderdag 20 augustus om 11.00 uur een sorteerzuil.

In de sorteerzuil kunnen inwoners hun cd’s/dvd’s, batterijen, spaarlampen, kleine elektrische apparaten en inktcartridges gescheiden aanbieden. Met het plaatsen van de sorteerzuilen wil de gemeente haar service aan de inwoners voor het gescheiden inzamelen van afval/grondstoffen verder verhogen.

De genoemde voorwerpen bevatten materialen die hergebruikt kunnen worden of bevatten stoffen die niet met het restafval verbrandt mogen worden, omdat dat schadelijk is voor het milieu. Met de plaatsing bij de Coop in Ruinen heeft nu ook de laatste sorteerzuil een plek gekregen.

In de gemeente staan nu in totaal zes sorteerzuilen nabij de bestaande ondergrondse inzamellocaties voor glas en textiel.

Afval apart

Bij de Plus supermarkt in Zuidwolde, de Spar supermarkt in Koekange, Coop supermarkt in Ruinerwold, Ruinen en de Wijk. Naast de sorteerzuilen kunnen inwoners de voorwerpen ook inleveren bij de milieustraat.

images (2)

Reacties

Cookieinstellingen