2 mei eerste wedstrijd Phone House dressuurcup

Foto: Phone House Dressuurcup

Phone House dressuurcup voor pony’s

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal er in mei en juni gestreden worden om de Phone House Dressuurcup voor pony’s. Dit evenement bestaat uit 3 selectiewedstrijden en een finale. De selectiewedstrijden zijn op 2 mei in Zuidwolde, 16 mei in Nieuwleusen en 23 mei in De Wijk.  Het is een competitie met 3 gewone wedstrijden met als afsluitingen een spannende finale op vrijdagavond 5 juni op het terrein van PC Zuidwolde aan de Linieweg te Zuidwolde.
Het doel van deze competitie is om het niveau van de outdoor dressuurwedstrijden voor jonge ruiters en amazones in de regio te verhogen.

Grondlegster van deze competitie Rachanie Zwaagstra: ‘Dressuur is heel belangrijk. De controle over je pony is de onmisbare basis die je nodig hebt als je hogerop wilt komen, ook in de springsport’. Ze vertelt dat kinderen vaak het springen spannender vinden en het rijden van dressuurproefjes ‘een beetje saai’ vinden. ‘Vroeger dacht ik er zelf ook zo over, maar nu niet meer’, lacht ze. ‘In het springparcours ben je in een minuutje klaar, terwijl ik van een dressuurproef vijf minuten kan genieten’. Echtgenoot Jan Jouke Zwaagstra is eigenaar van diverse Phone House winkels in de regio. Als hoofdsponsor is de Phone House zeer actief betrokken. Samen met Jeanette van Slochteren – Koops & Renate Koops – van Born heeft zij de komende drie jaren de organisatie in handen.

Voor wie?

Ruiters en amazones van alle niveaus (klasse B tot en met Z2 en categorie A tot en met E) kunnen zich aanmelden voor de Phone House Dressuur Cup. De cup vormt voor deelnemers van al deze niveaus een echte uitdaging: het niveau ligt hoog, er zijn leuke prijzen te winnen en deelnemers strijden om de Phone House dressuurcup en natuurlijk om de eer.

pony1

Reacties

Cookieinstellingen