Oldtimerdag verwacht 20.000 bezoekers

Foto: icccus Foter CC BY-ND

Morgen gaat de Oldtimerdag van start en de organisatie is er he-le-maal klaar voor.

Er zijn tot nu tot 1300 voorinschrijvingen. Het oudste voertuig dat aan dit unieke oldtimer-evenement meedoet is een zeldzame, bijzondere auto van het merk Hatfield uit 1907 die is gebouwd in Amerika waar net na de eeuwwisseling Charles Hatfield samen met zijn zoon een van de eerste auto’s bedacht. Ze noemden hun uitvinding de Buggyabout.

ford hond icccus  Foter  CC BY-ND

 

In 1908 werd hun bedrijfje overgenomen door een grotere automobielfabrikant dus een exemplaar uit 1907 is echt heel bijzonder! Als het goed is, heeft deze auto maar twee cilinders, en een luchtgekoelde motor waarvan gezegd werd dat hij wel tien pk wist te produceren (topsnelheid van wel 25 mijl per uur…)

Vijfendertig vrijwilligers zijn al dagen actief met opbouw en inrichting van het parcours en de organisatie houdt de weersvoorspellingen nauwlettend in het oog.

orbasa  Foter CC BY-ND-packard

De vrachtwagen die de rijplaten voor de toegangs tot de parkeerplaatsen moet afleveren, durft het dorp niet in vanwege zijn enorm zware vracht en plaatst vrachtwagen voor de veiligheid maar buiten het dorp.

Het dorp waar het bijna gonst van de drukte, waar de auto’s die de horeca bevoorraden af en aan rijden en alles in het teken staat van De Dag.

spakenwiel mararie  Foter  CC BY-SA

In de hele regio worden trouwens al sinds een paar dagen geregeld mooie klassiekers gespot waarvan eigenaren voorafgaand aan de Oldtimerdag vast even genieten van het landschap langs de Drentse wegen.

Reacties

Cookieinstellingen