Politie en defensie in Ruinen

Foto: MJ Jonkers

Politie en defensie doen in Ruinen onderzoek in moordzaak Rotterdam
Zojuist werd door Politie.nl getwitterd dat op verzoek van de Rotterdamse politie speciale teams van het Ministerie van Defensie vandaag, 31 maart, onderzoek doen op twee locaties in Ruinen (Drenthe). De teams gaan in verband met het onderzoek naar de om het leven gebrachte Rotterdamse vrouw Yasmeen zoeken naar sporen en/of voorwerpen.

Moord
De 25-jarige moeder van twee peutertjes Yasmeen werd op 26 januari 2015 in Rotterdam als vermist opgegeven. De politie ging meteen uit van een “zorgwekkende vermissing” en een team rechercheurs onderzocht de zaak. Dat onderzoek bracht het team naar Ruinen, waar rechercheurs op 12 februari haar stoffelijk overschot in een bosperceel nabij Ruinen (Drenthe) aantroffen. Diezelfde avond is haar echtgenoot, een 26-jarige Rotterdammer, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.
Terrein afgesloten
Defensie en politie gaan op 31 maart zoeken op de locatie waar Yasmeen’s stoffelijk overschot werd aangetroffen en op een nabijgelegen parkeerterrein aan de N375. Beide locaties zullen gedurende die onderzoeken voor alle verkeer afgesloten zijn. `
Opsporing Verzocht
Op 7 april besteedt het TV programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek naar de dood van Yasmeen. Onder andere wordt kijkers gevraagd wie Yasmeen op zaterdag 24 of zondag 25 januari nog heeft gezien, er wordt informatie over de gebeurtenissen dat weekeinde gegeven en kijkers wordt gevraagd wie die dagen in Ruinen iets opvallends heeft gezien. Opsporing Verzocht wordt uitgezonden op NPO 1 en begint om 20.30 uur. Op woensdag wordt de herhaling op NPO 2 om 11.40 uur uitgezonden.

Reacties

Cookieinstellingen