Open dag en voorjaarsmarkt bij Ons Voorland

Foto: MJ Jonkers

Zorgboerderij Ons Voorland combineert op zaterdag 14 mei de open dag met een  gezellige voorjaarsmarkt. De opbrengst van deze dag is bestemd voor het vervangen van de rolstoelbus van Ons Voorland.

DSCF7113

Voor Boudwijn en Mieke Vlot ging twee jaar gelden een droom in vervulling toen ze de kans kregen om aan de Linderveldweg hun eigen zorgboerderij te starten. Het terrein rond Ons Voorland werd duchtig aangepakt en in de afgelopen twee jaar hebben ze er een gezellig en vertrouwd thuis voor 6 bewoners van gemaakt. Boudewijn heeft al 12 jaar ervaring in de (jeugd-)zorg en werkte als ZZP-er in de zorg toen Ons Voorland op zijn pad kwam. Mieke en Boudewijn wonen zelf in Zwolle en verlenen op de boerderij, samen met 2 andere professionele krachten, 24- uurs zorg aan clienten met uiteenlopende zorgbehoeften.

DSCF7118

Zaterdag 14 mei houden Mieke en Boudewijn een open dag en tijdens het organiseren van die dag kreeg Mieke ineens een ingeving. ” ik dacht: als ik er nou eens een leuke markt bij organiseer, dan kunnen we misschien genoeg geld bij elkaar krijgen om de bus te vervangen!”  vertelt ze enthousiast.

DSCF7116

Achter de boerderij staat de oude rolstoelbus. De zilvergrijze Ford is duidelijk niet meer de jongste. “Hij komt de volgende APK niet meer door”  vertelt Boudwijn met een zucht. ” Er moet zoveel aan gebeuren, hij is gewoon te oud.”  Mieke legt uit dat de bus wordt gebruikt voor een van de bewoners die zich in een rolstoel verplaatst. “Met de rolstoelbus kan hij  met ons mee boodschappen doen, zondags naar de kerk, eens een keertje naar het bos, noem maar op. Als we hem niet meer mee kunnen nemen, dan moet hij altijd hier in het huis blijven en raakt hij in een isolement.” zegt ze.

DSCF7108 DSCF7110

Een streefbedrag voor de volgende bus hebben ze niet. Elke tweedehands bus waar ze hun bewoner veilig in kunnen vervoeren, is prima.

Wat gaat er allemaal gebeuren op de open dag? Mieke somt op: ” We hebben een kinderplein met een luchtkussen, pannekoeken, blikgooien,. T-shirts versieren, workshops, een rad van fortuin, er is live muziek, er zijn hapjes, het moet gewoon een hele gezellige dag worden.”

DSCF7121

Wie nog wil meehelpen bij de voorjaarsmarkt of er met een kraampje wil staan, is welkom.

 

Wat: open dag en voorjaarsmarkt

Waar: Linderveld weg 29, zorgboerderij Ons Voorland

Wanneer: zaterdag 14 mei

13221583_1088707044527646_8612630214409234141_n

 

Reacties

Cookieinstellingen