Meld Misdaad Anomiem nu ook online

Het anoniem melden van misdaden kan sinds kort ook online. De tiplijn Meld Misdaad Anoniem wil meegaan met de tijd en begint daarom een proef voor meldingen via de computer, tablet of smartphone.

Tablets en smartphones

Burgers konden tot nu toe alleen via de telefoon anoniem informatie doorgeven over criminele zaken. ”Steeds meer mensen zijn online en er wordt in toenemende mate gebruikgemaakt van tablets en smartphones. We spelen in op deze trends in de maatschappij en bieden hiermee een extra mogelijkheid om informatie over misdaad te delen”, zegt directeur Titus Visser.

Volgens Visser is het anoniem tippen gegarandeerd. De informatie wordt gemeld op een formulier dat versleuteld wordt verzonden naar Meld Misdaad Anoniem. De afzender is daardoor onbekend. Bruikbare informatie wordt door medewerkers doorgestuurd naar de politie of andere opsporingsinstanties . Daarna wordt het formulier vernietigd. Dat meldt het AD.

”Onze aanpak is uniek in Nederland”, aldus Visser. ”Onze werkwijze is zo ingericht dat uit de informatie niet is af te leiden wie deze informatie heeft doorgegeven en of dat online of telefonisch is gebeurd. Zo blijft de melder anoniem”.
Het aantal telefonische meldingen bij Meld Misdaad Anoniem stijgt jaarlijks. Vorig jaar ging het om bijna 16.000 tips.

Reacties

Cookieinstellingen