Nieuw geopend Vershuus sponsort Afvalrace De Wolden

Foto: MJ Jonkers

Verser dan in ’t Vershuus kunnen producten niet zijn. De korte lijn tussen boerderij en winkel is de kracht van dit nieuwe winkelconcept.

DSCF7008

Het fruit van Joyce Lamers, de kipproducten van Johan Laarman en de kazen van Geke Schoonvelde liggen prachtig uitgestald in de nieuwe boerderijwinkel ’t Vershuus in Ruinen. Johan Laarman bedacht toen het winkelpand leeg kwam te staan dat de drie bedrijven daar wel gezamenlijk in konden trekken. “Daar moesten we eerst even goed over nadenken” vertelt Joyce Lamers, die naast haar bezigheden in de winkel ook nog een boerderij “in de polder” en een jong gezin heeft.

DSCF6990

“We waren allemaal wel heel enthousiast over het  idee, maar ja, dan moet je nog bedenken in welk vat gaan we dat gieten. En het moest eigenlijk nog snel ook, want we wilden natuurlijk openenen voordat  het toeristenseizoen begint. Begin 2016 is het organisatorisch allemaal gaan lopen en afgelopen vrijdag hadden we de officiële opening!” vertelt Joyce trots.

DSCF6999

 

Sponsoring

De drie dames die De Afvalrace gratis mogen volgen, zijn al heel wat kilootjes kwijt. Hoeveel, dat zeggen ze vanaf nu niet meer, dat onthullen ze pas op het eindfeest op 9 juli in De Poort in Ruinen. Joyce Lamers vertelt veel respect te hebben voor wat de “Afvalracers” al bereikt hebben en voor hun enorme doorzettingsvermogen. Met zichtbaar plezier geeft ze onder toeziend oog van Reinier en Suzan Schreuder van de gelijknamige fysiotherapie- en fitnesspraktijk kratten vol vers fruit en versgeperste sappen aan José de Jong, Paula Biemolt en Melissa Kuijer.

DSCF7010

Het winkelpand heeft een metamorfose ondergaan. Elke productlijn heeft een eigen “hoek” waardoor voldoende ruimte overblijft voor de klanten om tussen de artikelen rond te struinen. Er valt ook genoeg te zien en te ontdekken. Zeker nu een deel van de ruimte nog wordt ingenomen door de overweldigende hoeveelheid bloemstukken en boeketten van de opening.

De drie ondernemers staan niet alle drie alle dagen in de winkel. Ze lossen elkaar af en kunnen zo ook hun boerenbedrijf, waar de producten immers vandaan komen, ook nog runnen. “De mensen willen tegenwoordig graag weten waar de producten in de winkel vandaan komen” stelt Joyce. “Wij hebben natuurlijk de kortst mogelijke lijn van boerderij naar winkel, alles gaat bij ons direct vanaf de boerderij, hup de winkel in. Ik denk dat de klanten dat erg waarderen.”

DSCF7006

 

DSCF7012

DSCF7013

Lees ook:

Nieuwe blog van Afvalracer Paula Biemolt

Bootcamp en Bootcamp Junior

Nieuwe blog van Afvalracer José

Weer een blog van Melissa

Reacties

Cookieinstellingen