maandag 2 mei Op zoek naar vleermuizen in het Dwingelderveld

Foto: Pixabay

Veel mensen hebben wel eens een vleermuis gezien, maar wat weten we eigenlijk van dit vliegende zoogdiertje? Op maandag 2 mei van 20.00 tot 22.30 uur geven gidsen van Natuurmonumenten een vleermuisexcursie.

Vleermuis, Vleermuizen (Chiroptera), Zoogdieren (Mammalia), fauna, Vleermuis, zoogdier -
Vleermuis, Vleermuizen (Chiroptera), Zoogdieren (Mammalia), fauna, Vleermuis, zoogdier –

Er wordt gestart met een korte presentatie over vleermuizen. Na de presentatie vertrekt de groep naar buiten om vleermuizen te zoeken. Door middel van een batdetector ontvang je de echosignalen die vleermuizen afgeven en probeer je de verschillende soorten op naam te brengen. De vleermuisexcursie begint en eindigt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Vooraf aanmelden is nodig en kan via www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. Als het regent of te koud is, gaat de excursie niet door. Geef bij het aanmelden een telefoonnummer door, zodat er contact opgenomen kan worden als de excursie wordt geannuleerd.

bat-218368_960_720

Er leven verschillende soorten vleermuizen in het Dwingelderveld. Ieder soort geeft zijn eigen echosignaal af en klinkt daardoor anders. Wij kunnen deze echosignalen niet horen met onze oren. Maar dankzij een batdetector worden deze signalen omgezet in geluiden die wij wel kunnen horen. Aan de hand van de verschillende geluiden kan je de verschillende vleermuissoorten op naam brengen. Tijdens de presentatie en wandeling geven de gidsen hier uitleg over. Ben je zelf in het bezit van een batdetector, dan kan je deze mee nemen.

 

Reacties

Cookieinstellingen