Koningsdag Ruinen 2016

Foto: Alies Klomp
Koningsdag in Ruinen begon dit jaar traditioneel met de kinderrommelmarkt. Vanwege het slechte weer niet op de Brink, maar in de achterzaal van Café Hees.
  kinderrommelmarkt
Tegen 8.30 uur kwamen de eerste kinderen aan om hun koopwaar uit te stallen. De markt ging om 9.00 uur open en langzaamaan stroomden de bezoekers binnen, waardoor er goed werd verkocht.
De middag begon met eiergooien voor de jeugd tot 16 jaar. Ondanks een paar hagelbuien, gooide de jeugd dapper door! De winst bij de meisjes van 8 tot en met 12 jaar ging naar Delphi Storm en Lonneke Nijland met 10 meter. Bij de jongens wonnen Mees Steenbergen en Floor de Jong met 15 meter.  In de categorie meisjes 13 tot 16 jaar werd er door de winnaars Ellis Weinberg en Anne-Marie van der Brug maar liefst 27,5 meter gegooid. Maarten Eggen en Merwin Slagter gooiden 25 meter en werden de winnaars bij de jongens 13 tot 16 jaar.
spijkerbroek hangen 2 (2)
Aangezien het weer er aan het einde van de middag niet beter op zou worden, was ‘s morgens al besloten om voor de volwassenen een binnenactiviteit te houden. Dat werd spijkerbroekhangen.  In de achterzaal van Café Hees ging het erom wie van de dames en heren zo lang mogelijk aan een spijkerbroek kon hangen. De strijd begon wat tam, maar naarmate de deelnemers steeds langer bleven hangen, werd de strijd fanatieker. De winst bij de dames was uiteindelijk voor Marinda Koster. Zij bleef 1 minuut hangen. Bij de heren ging de winst naar Mark van Achteren die het 1 minuut en 15 seconden volhield.
 soijkerbroek hangen (2)
Hieronder de uitslagen van het eiergooien en het spijkerbroek hangen.

Meisjes t/m 12 jaar
1. Delphi Storm en Lonneke Nijland
2. Aniek Horlings en Marjolein Smink
3. Wendy Vriend en Nico Vogelzang

Jongens t/m 12 jaar
1. Mees Steenbergen en Floor de Jong
2. Dennis ter Meer en Daniel Arends
3. Rick Boverhof en Jan Willem Steenbergen

Meisjes 13 tot 16 jaar
1. Ellis Weinberg en Anne-Marie van der Brug
2. Kelly Westra en Diane Strijker
3. Aniek Mos en Willemijn de Jong

Jongens 13 tot 16 jaar
1. Maarten Eggen en Merwin Slagter
2. Twan Steenbergen en Koen Slagter
3. Niels Schriel en Christian Smink

Uitslagen spijkerbroek hangen

Dames
1. Marinda Koster
2. Kelly Westra
3. Martine Buhler

Heren
1. Mark van Achteren
2. Stefan Brinkman
3. Frank Echten

Reacties

Cookieinstellingen