Burgemeester Roger de Groot reikt koninklijke onderscheidingen uit

Foto: S.M. Boonstra

_DSC5589

Dit jaar werden er vier onderscheidingen uitgereikt bij de Algemene Gelegenheid van Koningsdag. Burgemeester Roger de Groot reikte op dinsdag 26 april om 10.00 uur de onderscheidingen uit in de raadzaal van het gemeentehuis.

_DSC5631

Met de uitreiking worden drie inwoners van De Wolden Lid in de Orde van Oranje Nassau en één inwoner Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

_DSC5644

Mevrouw Berendina Otten–Schalen werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw Otten-Schalen heeft een grote staat van dienst als vrijwilliger Zo was zij jarenlang actief voor de Christelijke Gymnastiekvereniging DKS,  de opvang van kinderen voor Stichting Europa Kinderhulp, ze was leidster van sorteergroep Hulpgoederen, momenteel is ze begeleidster van bewoners van het Tonckenshuys, ze is actief vrijwilliger bij Kerkenwerk, penningmeester Stichting Zuidwolde e.o. helpt Polen, ze begeleidde een asielzoekersgezin uit Irak en is sinds 2009 hulkoster.

_DSC5645

Ook de heer Pieter Boverhof werd Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Boverhof ontplooide ook enorm veel vrijwilligersactiviteiten, zoals de bestuurlijke advisering en begeleiding samenwerking TC Suthwalda, de organisatie club- en regionale toernooien TC Suthwalda, zorgdragen voor muzikale activiteiten diverse scholen en verenigingen, fietsen met een autistische cliënt, deelname Drentse Fiets4daagse met een cliënt, fietsen met tandemgroep Phihezo, fietsweekend Visio, Captain en speler Veteranengroep TC Suthwalda, Coördinator en collectant het geestelijk gehandicapte kind, vrijwilligerswerk op basisscholen en momenteel helpt hij ook nog eens door koffie te schenken in het Tonckenshuys._DSC5651

_DSC5643 _DSC5650

 

 

 

 

De heer Gerrit Feijen werd ook Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was/is actief als buurthulp, vrijwilliger Stichting Rusland Kinderhulp, vrijwilliger Kringloopwinkel, orgeldraaier voor Stichting Meppeler Draaiorgel De Parel

_DSC5596

De heer Pieter Waninge werd vandaag Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De heer Waninge was bestuurslid Dorpshuis De Alke Alteveer – Kerkenveld, is momenteel bestuurslid Stichting Vrienden Dagverzorging Jannes van der Sleedenhuis, vrijwilliger Stichting Vrienden Jannes van der Sleedenhuis, lid samenwerkingsverband Palliatieve Zorg regio Hoogeveen, deelnemer klankbordgroep Stadscentrum Hoogeveen, lid Raad van Toezicht van het Multifunctioneel Centrum Krakeel Hoogeveen.

_DSC5636

 

Reacties

Cookieinstellingen