Frauduleuze “Stichting Veilig Onderwijs” probeert Wolder bedrijven op te lichten

Foto: Judith E. Bell via Foter.com / CC BY-SA

Een zalvende stem aan de telefoon die met de bedrijfsleiding wil spreken. Over een actie van de  basisscholen in De Wolden (die van niets blijken te weten) tegen pesten. Of uw bedrijf wil adverteren in een scholenmagazine over pesten.

De Stichting Veilig Onderwijs, die samenwerkt met de al even corrupte uitgeverij Nolin, meldt zich telefonisch met zachte stem en veel nadruk op het basisonderwijs van De Wolden en een programma tegen pesten. Wie, heel verstandig, niet op het “riante” advententieaanbod in gaat en de moeite neemt om deze Stichting even te googlen, komt terecht op een schimmige website. Het telefoonnumer wordt nooit opgenomen, in de webshop slordige afbeeldingen van niet-bestaande boekjes, en verder alles even vaag en onduidelijk.

Al snel duiken op internet ook de aantijgingen op. Sommigen van meer dan 5 jaar geleden, dus de Stichting is al een poosje succesvol en ongestraft aan het oplichten over de ruggen van gepeste schoolkinderen, “kinderen van de voedselbank” en ga zo maar door. Na de suggesties wat u kunt doen als u wel op het aanbod bent ingaan, volgt een aantal voorbeelden van waarschuwingen.

scam-from-independent-catalog-services-po-box-6487-providence-ri-02940

Wat te doen bij aquisitiefraude:

Als u facturen van een advertentiebureau ontvangt en achteraf het gevoel heeft te zijn misleid, dan is het advies om de factuur niet te betalen. Als u de facturen onbetaald laat, is het van groot belang om verweer te voeren tegen de vordering. Met andere woorden: u moet het advertentiebureau laten weten dat u het niet met de eis eens bent en vooral waarom niet.

  • Verstuur uw verweer altijd via de aangetekende post of aangetekende e-mail. Zo kunt u aantonen dat u moeite heeft gedaan om het bureau uw standpunten mede te delen.
  • Vermeld nooit uw handtekening op uw correspondentie om eventueel misbruik te voorkomen.
  • Lees goed de algemene voorwaarden en de getekende offerte/opdrachtbevestiging. Soms is het mogelijk om binnen enkele dagen (meestal acht) de overeenkomst alsnog te annuleren
  •  Als een onbevoegd persoon het document heeft ondertekend, is er in eerste instantie geen rechtgeldige overeenkomst tot stand gekomen.
  • U kunt de overeenkomst wellicht vernietigen op grond van bedrof en/of dwaling.
  • De zogenaamde overeenkomst kan ontbonden worden op grond van wanprestatie.

Voorbeelden van gedupeerden:

Bedrijvengroep Niedorp waarschuwt ondernemers vooral niet te adverteren bij uitgeverij Nolin in Hoogezand. Deze uitgeverij benadert ondernemers om hun advertentie te plaatsen in een brochure over pesten. De bedrijvengroep vertrouwt Nolin niet omdat scholen in Niedorp niks weten over deze brochure en noemen de uitgeverij ‘malafide’. Op 29 augustus 2014 krijg ik een factuur voor €108,90, voor iets waar ik niets van weet en waar ik zeker geen opdracht voor heb gegeven!!”

Borculo-Webdesign zegt:  NOLIN uitgevers gaan gewoon door met hun wazige praktijken! Net werd ik gebeld door een persoon die wel opdracht heeft gegeven voor een advertentie in een boekje/flyer tegen pesten maar de boekjes/flyers worden NIET bij de scholen afgeleverd. Sterker nog, de scholen weten nergens van!. Niet te geloven!!! Dus nogmaals: PAS OP VOOR NOLIN UITGEVERS!!

Anonieme bron: Ik heb hier ook een belletje van gekregen deze week. Niet op de ‘sponsoring/aanbieding’ ingegaan. Maar wel aangegeven dat ze me een email mochten sturen met meer info en dat ik er even naar zou kijken. Heb nog geen e-mail ontvangen maar had er een raar gevoel bij. Na het nummer te hebben gegoogled kwam ik hier dus op uit.
Yvonne Plant-Vermeulen: Ze zijn nog steeds bezig…hier ook de dupe er van geworden

Annie Koomen: En ze gaan gewoon door, nu weer een magazine voor de vereniging hartewensen, geen opdracht gegeven maar wel een factuur krijgen en dreigen met incassoburo. Wie stopt deze uitgeverij eens een keer.Melden bij de Fraudehelpdesk heeft geen nut die doen er ook niets mee, alleen TROS Opgelicht heeft het in een uitzending gebracht.

Reacties

Cookieinstellingen