App bij tekenbeet

Foto: RIVM

App Tekenbeet

Tekenbeten en Lyme

Het RIVM heeft de app ‘Tekenbeet’ ontwikkeld. Deze app is nu ook gratis te downloaden in de App store. Met deze app kunnen mensen (ook buiten, zonder internetverbinding!) opzoeken hoe teken eruit zien en wat je moet doen om teken correct en snel te verwijderen.

  Tekenbeet4_300

Succes

De app Tekenbeet werd in april dit jaar met succes gelanceerd voor Android. En Er was veel vraag naar de versie voor iPhone. Die is nu ook beschikbaar.

Downloaden?

De app “Tekenbeet” is gratis te downloaden voor Android-gebruikers in de Google Play Store en voor Apple-gebruikers in de App Store.

 

Afbeelding app_208 (1)

Inhoud app

De app bevat informatie over hoe je op teken moet controleren en hoe je een teek kunt verwijderen. Gebruikers kunnen een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren. Zij kunnen een herinnering ontvangen aan het controleren van de plek waar ze gebeten zijn. Ook kunnen mensen op  hun mobiele telefoon, via tekenradar.nl,  zien hoe actief teken zijn. Dit is vooral handig voor mensen buiten: wandelaars en bezoekers van bijvoorbeeld het bos, de heide, de duinen of een park. Daarnaast is een alarm in te stellen zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele tekenactiviteit.

Onderzoeksproject

De onderdelen van de app zijn direct voortgekomen uit de wensen van potentiële gebruikers. Dat gebeurde met een specifieke methodiek van de Universiteit Twente. Daarbij checkt de doelgroep iedere stap in de ontwikkeling. Dat er rekening wordt gehouden met de wensen van de gebruiker, lijkt op zich heel gewoon. Toch blijkt het in de praktijk zelden te gebeuren.
De app is onderdeel van het vierjarige onderzoeksproject ‘Nieuwe media inzetten in de voorlichting over infectieziekten’.

Vragen?

Vragen over de app kunt u sturen naar tekenbeet@rivm.nl. Bron: RIVM

Lees ook:

 

7209178448_44faa728e5_c

Reacties

Cookieinstellingen