Dorpsbelangen: Pilot-gebied moet abonnementen nemen

Foto: thms.nl via Foter.com CC BY

“Dorpsbelangen is blij dat glasvezel nu heel dichtbij is. We hebben er lang opgehoopt en nu is het zover. De meeste mensen die ik erover spreek zijn ook positief, maar er leven nog heel wat vragen, dus ik zeg altijd: ga naar een  informatieavond!”

Frits Timmerman, voorzitter van Dorpsbelangen Ruinerwold, is er heel stellig over: dat snelle internet moet er gewoon komen! “Ik hoor mensen wel eens iets zeggen van “ach is dat nou nodig, we redden ons toch wel”, maar zo zit het niet. Je moet naar de toekomst kijken” verklaart Timmerman. “En in de toekomst redden we het niet zonder goede internetverbinding, dan lopen we vast en dat kunnen we nú vast oplossen.”

De NOS op bezoek!
De NOS op bezoek!

 

Informatie-avonden

Timmerman raadt dan ook iedereen aan naar de informatie-avonden te gaan en een abonnement te nemen. Hij merkt wel dat mensen soms opzien tegen de aanleg en tegen de veranderingen die dat misschien met zich mee gaat brengen. Niet iedereen is er van op de hoogte dat er binnenshuis eigenlijk amper of geen kabels getrokken hoeven te worden en dat de providers en ook Glasvezel De Wolden aanbieden om de bewoners te helpen met het aansluiten van de computer, de tv noem maar op. Eén van de providers, Stipte, geeft zelfs de garantie dat de monteur pas vertrekt als alles in huis goed werkt.

“Ik denk dat we in Ruinerwold altijd al een heel enthousiast gevoel hebben gehad over glasvezel”, vertelt Timmerman. “Het gaat toch om een plattelandsgemeente en in verband met de toekomst en de leefbaarheid van het dorp is goed internet enorm belangrijk.  Als we hier slecht bereikbaar zijn en het internet is traag dan wil hier niemand meer wonen. Dan komen alle voorzieningen op een laag pitje te staan en krijg je risico op krimp, dan kunnen de scholen niet meer goed functioneren en daar moeten we voor waken!”

Scholen kunnen niet meer zonder snel internet

Ook de scholen hebben al aangegeven dat ze zitten te springen om goed internet, vertelt Timmerman. “Ouderen die bij zich zelf denken, ach dat heb ik toch allemaal niet nodig, die moeten bedenken dat de kinderen van het dorp, hun kleinkinderen, dit snelle internet juist heel erg hard nodig hebben. Neem, als je tevreden bent met je tv en radio zoals je dat nu hebt, dan alleen een internetabonnementje erbij, uit solidariteit met de jeugd van het dorp.”

kidslaptop

Voorbeeldfunctie

Niet alleen voor Ruinerwold, maar voor heel De Wolden is de snelle glasvezelverbinding van belang, vindt Timmerman. “Die pilot moet slagen. We moeten nu even onze nek uitsteken zodat de rest van De Wolden ook aangelegd zal worden. Dat moet echt nu. Je hebt er geeneens extra kosten aan als je nu alvast je abonnement regelt, want je gaat pas betalen als de verbinding echt werkt, dus laten ze alsjeblieft allemaal een abonnement nemen dan heeft de rest van De Wolden er straks ook profijt van” verklaart hij. “Laten wij in Ruinerwold een voorbeeld voor heel De Wolden zijn!”

Dit interview verscheen eerder in “Op ’t Wold”

Klik hier om naar de website van Glasvezel De Wolden te gaan waar abonnementen ook online kunnen worden afgesloten.

 

 

Reacties

Cookieinstellingen