Op zoek naar adders in het Dwingelderveld

Foto: Natuurmonumenten

 

Op zonnige warme plekjes liggen in het Dwingelderveld adders op te warmen. Ze zijn net een paar weken ontwaakt uit hun winterslaap en gaan op zoek naar een partner.

Samen met gids Johann Prescher ga je op zoek naar deze fascinerende dieren. De adderexcursies zijn op zondag 17 april en 1 mei van 10.00 tot 12.00 uur. Opgeven is nodig en kan via de website van Natuurmonumenten www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld. De tochten vertrekken vanaf bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Stevige wandelschoenen is een must tijdens deze excursies.

Johann Prescher is actief in de Werkgroep Adderonderzoek Nederland en herkent veel Drentse adders aan het schubbenpatroon op hun kop. Tijdens de excursie vertelt hij alles over deze slangensoort en een ontmoeting met de adder is zeker aanwezig. De slangen zijn net verveld en de mannetjes zijn op zoek naar een vrouwtje om te paren. Soms vechten concurrerende mannetjes met elkaar om een vrouwtje te veroveren. Dit resulteert in de zogenaamde adderdans. Een kleine kans dat dit ook tijdens de excursie te zien is.

Reacties

Cookieinstellingen