10-JARIG JUBILEUM SPEEL- EN IJSBOERDERIJ DE DRENTSE KOE

Foto: Drentse Koe

Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe in Ruinerwold viert dit weekend haar 10-jarig jubileum. Wat in 1999 begon met het maken van vers ijs van de melk van de koeien met een terrasje met traptrekkers voor de kinderen, groeide langzaam uit tot een ijsboerderij met mini-speeltuin.EyeFoMe-85

Vanaf 2006 werd de Drentse Koe officieel Speel- en IJsboerderij. Ook in de afgelopen 10 jaar stond het bedrijf niet stil. Ieder jaar werd het terrein groter en kwamen er nieuwe speeltoestellen bij, waarbij het thema ‘spelen met het boerengevoel’ altijd centraal stond. In 2014 werd bovendien de speelschuur fors uitgebreid met een fantastische speelmanege, kabelbaan vanaf hoogte en een unieke Glow-in-the-Dark benedenverdieping met o.a. panna-voetbal en Oud-Hollandse spelen. De Drentse Koe is hiermee uitgegroeid tot een volwaardig ‘speelpark’ waar kinderen met mooi en minder mooi weer, zomers en s winters urenlang plezier kunnen beleven. Naast reguliere daggasten, verwelkomt eigenaresse Lydia van de Linde vele schoolreisjes, kinder- en familiefeestjes.

EyeFoMe-336

Het jubileum wordt gevierd worden in het weekend van 30 april en 1 mei a.s.

Zaterdag heeft de BIBA Boerderijshow, bekend van TV, diverse shows verzorgd.

Zondag 1 mei 2016 – hele dag

Deze dag staan er twee giga stormbanen en een echte rodeo-stier op het buitenterrein! Tevens is er ’s middags live muziek van The Spotlights uit Ruinerwold en is er een line-dance voorstelling.

e22982ea968b72a00d38b3b4b97d6496

Kampioenschap IJsscheppen voor kinderen

Kinderen kunnen op zondag 1 mei meedoen met het Kampioenschap IJsscheppen voor het Goede Doel. Tussen 12 en 13 uur kunnen zij proberen zoveel mogelijk bolletjes ijs op een hoorntje te scheppen in 30 seconden. Per bolletje laten de kinderen zich door de (groot)ouders sponsoren (€ 1 per bolletje), waarbij deze opbrengst naar Stichting Grote Broer gaat.  De kinderen die per leeftijdscategorie het record aan bolletjes scheppen, winnen een jaarabonnement op de Drentse Koe. Per leeftijdscategorie 4 – 6, 7 – 9 en 10 – 12 jaar.

RGB_DDK_beeldmerk(10jaar)_2015 (1)

Tijdens het feestweekend zijn de reguliere openingstijden en entreeprijzen van toepassing.

 

Reacties

Cookieinstellingen