Hemelvaart-weekend Alteveer wordt groot feest

Foto: H. Metselaar

Dat ze in Alteveer een feestje kunnen bouwen, is natuurlijk al jaren bekend maar elk jaar weet de Alteveerse Stichting Piratenfeest weer iets nieuws toe te voegen aan het programma.

Ook dit jaar weer want als eerste op het programma staat deze keer een autocross.

Donderdag 5 mei zal de strijd in de series losbarsten en aan het eind van de middag wordt dan een finale gereden. Er zal worden gestreden in diverse klassen van de regioklasse tot de supersnelle auto’s uit de superklasse.

DSCF0247

Op vrijdagmorgen zullen machines de crossbaan gaan egaliseren en daarna de blubberbakken weer gaan uitgraven voor het modderspektakel dat op zaterdag 7 mei gaat plaatsvinden. Maar voordat dit zover is, wordt er eerst feest gevierd:  de meest gevraagde band van Nederland, Pappa di Grazzi, zal vrijdag avond optreden in de feesttent.

Zaterdag autoblubbering, het evenement dat altijd veel mensen naar Alteveer trekt . Ook hier moeten de verschillende klassen zover en zo snel mogelijk door de geprepareerde modderbakken zien te komen. Dit jaar is hier ook een regioklasse aan toegevoegd voor de mensen uit de omliggende dorpen.

Lees ook:

Dus bent u nog nooit op de blubbering geweest kom gerust langs om uw plaatselijke favoriet aan te moedigen. Ook zullen hier de plaatselijke matadoren Arie Strijker en Dick Doldersum aan de start komen die alle 2 in de Nederlandse top meedraaien.

Als laatste op het programma staat waar alles is mee begonnen: de Piratenavond. Artiesten van Nederlandse bodem zetten de tent elk jaar weer helemaal op z’n kop. Dit jaarzijn dat Marianne Weber, Henk Wijngaard en de Evening Stars allemaal onder leiding van de Tour of Music. Meer info over kaartverkoop en inschrijven voor Blubbering en Autocross kunt u vinden op hemelvaartweekendalteveer.nl.

De organisatie van het feestweekend vermeldt nog speciaal zeer dankbaar te zijn voor alle hulp die elk jaar weer geboden wordt door de vele vrijwilligers en sponsoren!

adv_hemelvaartweekendalteveer_2016

Reacties

Cookieinstellingen