Op zondag 10 april organiseert Natuurmonumenten de jaarlijkse Lammetjesdag bij schaapskooi ‘Achter ‘t Zaand’ in Lhee. Eind maart worden de meeste lammetjes in deze kudde geboren. Kom dit samen met ons vieren en de jonge lammetjes knuffelen. U bent met het hele gezin van harte welkom van 14:00 tot 16:00 uur.

Geboortegolf

Herder Johan Coelingh heeft eind maart een ware geboortegolf in zijn kooi. Hij vertelt: “De lammetjes bezorgen bij mij altijd een echt lentegevoel. Ik wordt daar blij van, dus die extra keren dat ik het bed uit moet vergeet ik dan snel weer. Bij ons worden de lammetjes wat later geboren dan bij andere kuddes. Daar kies ik bewust voor. Het jonge eiwitrijke gras begint nu weer een beetje te groeien, dus ik wil de schapen en de lammetjes zo snel mogelijk uit de stal naar buiten hebben. Dat scheelt ook bijvoeren. Ik nodig de bezoekers van harte uit om de lammetjes te komen knuffelen”.

Bereikbaarheid

Het adres van de schaapskooi is Achter ’t Zaand 4, Lhee. Ter plaatse kunt u de bordjes ‘Lammetjesdag’ volgen. U kunt uw auto parkeren op twee parkeerplaatsen van Staatsbosbeheer. Vanaf hier kunt u wandelend naar de schaapskooi: Achter ’t Zaand (via Familiepad 10 minuten wandelen) en Oude Hoogeveensedijk (via bospad ongeveer 15 minuten wandelen). Als de eerste parkeerplaats vol is wordt u naar de andere geleid door verkeersregelaars. Voor de liefhebbers rijdt een paardentram van De Bakkershoeve uit Wijster heen en weer tussen de twee parkeerplaatsen. Komt u op de fiets? Kies dan een van de mooie routes over het Dwingelderveld naar de schaapkooi.

 Wandelen

U kunt uw bezoek aan de schaapskooi combineren met een prachtige wandeling in het Nationaal Park Dwingelderveld. Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer hebben een aantal mooie wandelroutes met diverse lengtes uitgezet. Vlak bij de schaapkooi ligt een fraai familiepad, dat toegankelijk is voor rollators, kinderwagens en rolstoelen.

Reacties

Cookieinstellingen