Nieuw: bij ongevallen snel schade melden met app

Foto: pixabay

Automobilisten die schade rijden, hebben vaak moeite om alle gegevens van het Europees schadeformulier goed in te vullen. De nieuwe MobielSchadeMelden-app moet ongemakken wegnemen én de ongevallenregistratie stimuleren, zo meldt de website van de landelijke politie.

Lastig invullen

Eén op de drie autobezitters meldt behalve de schade ook dat schadeformulier lastig in te vullen is. Eenzelfde percentage stelt dat het ingevulde formulier niet goed leesbaar is, zo blijkt uit onderzoek onder ruim 700 autobezitters die het afgelopen jaar schade hebben gehad .De ondervraagde schaderijders die niet in staat waren om alle gegevens op het schadeformulier in te vullen, leggen de oorzaak vooral bij de ongemakken van het formulier. Zo begreep een op de drie niet alle instructies op het formulier, had vijftien procent van de ondervraagden op het ongevalsmoment niet de juiste papieren bij zich en bij nogmaals vijftien procent ontbraken gegevens van de tegenpartij. De mobiele applicatie moet dit ondervangen.

appen

De nieuwe versie van de MobielSchadeMelden-app die het Verbond van Verzekeraars, de Politie en verkeerskundig itc-bureau VIA samen lanceren, maakt het voor gebruikers eenvoudiger en sneller om schade te melden. Daarnaast is het met de lancering van de nieuwe versie mogelijk om alle soorten aanrijdingen te registreren. Zo kunnen nu ook fietsers en voetgangers schade melden en kan er melding worden gemaakt als er gewonden zijn (letselschade).

Voor meer informatie: www.mobielschademelden.nl

Reacties

Cookieinstellingen