Afvalrace De Wolden – José over Reinier

Foto: MJ Jonkers

Eind januari kwamen Marja (van de-woldennieuws.qz0.nl) en Reinier (van Schreuder fysiotherapie uit Ruinen) mij thuis overvallen met bloemen en een “cheque” dat ik deze uitdaging gratis mag doen.

Laatst zag iemand de cheque. “Heb jij een personal trainer?” vraagt ze…. Ze blijft mij aankijken met een soort twinkeling in haar ogen. Ik reageerde eerst wat vaag. Toen ze maar verwachtingsvol bleef kijken, zei ik ja….? Een personal trainer, zei ze nog eens… Ohhh toen viel het kwartje bij mij!

Personal Trainer

Ja ik heb een personal trainer maar ik niet alleen voor mij hoor, voor de hele groep met afvallers… Toen zei ze: zoals op de televisie? Ik moest glimlachen, ja maar dan anders. Als ik aan bekende personal trainers denk zie ik een Carlo Lens of een Arie Boomsma of niet te vergeten een Radmilo Soda……. Mmmmm….. Nee helaas zeg ik…. Onze personal trainer is precies het tegenovergestelde als de trainers die je op de televisie ziet. Qua uiterlijk maar ik denk ook op persoonlijk vlak. Dat heb ik haar allemaal maar niet meer verteld.

Ik “ken” Reinier nu zo’n twee maand. En ik heb hem leren kennen als een ‘mensen mens’. Hij is super sociaal. En hij wil het graag iedereen naar het zin maken. Daardoor kan hij wat chaotisch overkomen omdat hij met iedereen zijn mening rekening wil houden.

DSCF5940

Hij steekt veel tijd in dit project: de afvalrace. Hij bedenkt ook iedere keer weer leuke dingen voor ons om te doen zodat het nooit saai wordt! Je zal Reinier tijdens een training nooit horen schreeuwen of pushen om het nog eens te doen. Hij vindt dat je hier voor jezelf bent en dat het je eigen verantwoording is als je hard traint of niet. Maar hij kan ook super trots zijn als wij hard gewerkt hebben!

Aanmoediging

Gelukkig heb ik ook die aanmoediging niet nodig. Ik ben nog steeds super gemotiveerd om te trainen en af te vallen. Ik betrapte mijzelf er zelfs op dat ik baalde dat op goede vrijdag de sportschool dicht was. Nu heb ik ook nog een soort personal trainer thuis! Mijn man loopt veel hard. Hij wil af en toe wel met mij “hardlopen” (voor hem is dat een hersteltraining J).  Voor mij is het een prima extra training om calorieën te verbranden en wat aan mijn conditie te doen. Dus heb ik toch nog getraind.

Nu ik er nog wat langer overna heb gedacht….over de bekende personal trainers…..zo’n sessie met Radmilo Soda lijkt mij stiekem toch wel wat. Gewoon voor één keer… zo’n spierbundel die tegen je staat te bleren dat je de oefening vaker moet herhalen, dat je harder moet lopen en nog 10 keer vaker moet opdrukken….. een guilty pleasure!…..sssttt

Ik droom verder.

Dromerige groeten,

José.

Ps met mijn kilo’s gaat het prima. Zonder enige moeite val ik gewoon elke week af!

Reacties

Cookieinstellingen