Aanleg glasvezelnetwerk De Wolden gaat van start

Foto: MJ Jonkers

Op dinsdag 29 maart wordt op feestelijke wijze symbolisch de eerste schop in de grond gestoken voor de aanleg van het unieke, want geheel door de inwoners van De Wolden zelf geregelde, glasvezelnetwerk van De Wolden.

Nederlands_verkeersbord_J16.svg

Deze symbolische handeling wordt uitgevoerd bij Visvijver “De Woldstek” door mevrouw Margriet Hilbrink-Boverhof, inwoonster van De Wolden, samen met wethouder Jan ten Kate, Eddy Veenstra (directeur van investeerder Rendo) en Gerhard Kippers (directeur stichting Glasvezel De Wolden).

 

Belangrijke fase

Het glasvezelnetwerk van De Wolden, dat eerder al in het nieuws kwam omdat de inwoners van De Wolden het snelste internet van Nederland krijgen, wordt eerst aangelegd in een “pilot-gebied” waar De Woldstek midden in ligt. Directeur van stichting Glasvezel De Wolden Gerhard Kippers is blij  met de voorspoedige ontwikkeling van het project. “ We verwachten dat de aanleg in dit gebied ongeveer 3 maanden in beslag gaat nemen. Ondertussen verzorgen we met Glasvezel De Wolden informatie- en inschrijfavonden waar ook de mensen die buiten het pilot-gebied wonen al vast een abonnement kunnen afsluiten. Dat is echt enorm belangrijk voor het slagen van het hele project want alleen als 70% van alle adressen een abonnement neemt, kan de rest van de gemeente ook aangesloten worden.”

DSCF6404

Solidariteit

Niet alleen de snelheid van de internetverbindingen maakt dit project zo bijzonder: Glasvezel De Wolden heeft  geen winstoogmerk en kan het netwerk aanleggen zonder van de bewoners aansluitkosten te vragen. Het motto van Glasvezel De Wolden is “door bewoners, voor bewoners” en dat de solidariteit hoog in het vaandel staat, blijkt wel uit het feit dat ook echt alle adressen worden aangesloten, ook die in het buitengebied. De eerste stap in die aanleg vindt dus plaats op 29 maart!

Lees ook:

optical-fibers-586952_960_720

Reacties

Cookieinstellingen