Glasvezel De Wolden – elk abonnement telt

Foto: MJJ

De eerste inschrijfavonden zijn achter de rug en 29 maart wordt op feestelijke wijze de eerste schop in de grond gestoken voor het glasvezelnetwerk in De Wolden.

Ook de landelijke  media is het niet ontgaan dat er in De Wolden iets bijzonders te gebeuren staat. Eerst kwam de NOS al bezoek en nu publiceert Dagblad Trouw in de laatste zaterdagkrant zelfs een artikel over.  Het is ook best bijzonder natuurlijk wat de  vrijwilligers van GDW voor elkaar hebben weten te boksen: De Wolden krijgt het snelste internet van Nederland!

artikel_in_trouw

De vrijwilligers van GDW komen vrijwel wekelijks bij elkaar om te vergaderen, over praktische en technische zaken, maar bijvoorbeeld ook over de communicatie: wanneer wordt er weer een nieuwsbrief uitgebracht, wat moet daar in komen, hebben we al wel  voldoende uitgelegd wat de verschillende abonnementen inhouden?

De inschrijf- en informatieavonden worden goed bezocht. Dat moet ook want, zo legt Floris van Lint van GDW nog maar eens uit “glasvezel in HEEL De Wolden kan echt alleen doorgaan als er NU al voldoende abonnementen afgenomen worden! “  Het is dus zaak dat ook wie buiten het gebied van de pilot woont, zich nu al verdiept in de abonnementen en er 1 afsluit op een inschrijfavond of online bij 1 van de providers.  We hoeven niet bang te zijn dat we daar dan aan vast zitten, legt van Lint uit “de providers zijn heel flexibel, als je in de periode tot de aanleg bij je thuis bedenkt dat je toch een ander soort abonnement wilt, kun je dat gewoon veranderen. Maar het is echt belangrijk dat iedereen nu al gaat inschrijven, anders halen we het aantal abonnementen niet dat onze financiers willen zien en dan zakt alles als een kaartenhuis in elkaar”.

De website van GDW  wordt momenteel aangepast aan de nieuwe fase die het project is ingegaan. Zodra die klaar is, staat alle informatie nog overzichtelijker op een rij en wordt het nog makkelijker om online in te schrijven. Er komen ook nog meer informatie- en inschrijfavonden, bijvoorbeeld op 6 april in de Buddingehof in Ruinerwold, op 14 en op 26 april in De Schakel in Koekange en ook op alle basisscholen in het pilot-gebied worden informatie- en inschrijfavonden gehouden.

DSCF6422

 

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen