José valt langzaam maar zeker steeds meer af

Foto: MJ Jonkers

Ik ben bezig met afvallen….. Nou ja dat is wel zo maar het voelt niet zo….

diet-403588_960_720

In het verleden was afvallen voor mij, de hele dag rondlopen met trek. En dan kijken wie het het langst volhoudt, je verstand of je gevoel. Nu is afvallen anders. Nu eet ik gezond en heb eigenlijk nauwelijks tussendoor zin in eten. Het enige moment dat ik weer weet dat ik aan het afvallen ben is als ik op een verjaardag ben en geen gebakje neem en de hele middag of avond water zit te drinken!!!! En ik weet wel dat je best een wijntje kan drinken maar ik doe het niet!!

Het resultaat is er ook naar. Ik val niet heel erg veel per week af maar de mensen om mij heen beginnen het al wel te zien! Dat is dan wel weer erg leuk.

exercise-1235019_960_720

Wat ik mij dan ook meteen weer afvraag is waarom hebben mannen een bierbuik en waarom ligt het bij vrouwen weer wat ingewikkelder.

Ik ga het toelichten. Als ik zo rondkijk in mijn afval groep maar ook op straat zie ik slanke maar ook dikke mannen. Bij de mannen zit de zwaarte eigenlijk alleen maar in de buik. Grote buiken en kleine buiken. Maar ik zie nooit mannen met een dikke kont of hele dikke boven benen. Als mannen aankomen, krijgen ze een “bierbuik”.

belly-2473_960_720

Met vrouwen is dat meteen weer veel ingewikkelder. Vrouwen zijn een appel, een peer, een zandloper of weet ik wat. Ik zie wel duidelijk verschil in dikke (of stevige) vrouwen. De een heeft een dikke kont en dikke bovenbenen de ander heeft weer prachtige bovenbenen en weer een dikke buik. Ik denk dat de laatste groep appels zijn en de eerstgenoemde zijn peren.

woman-1041134_960_720

Nu heb ik ooit wel eens gehoord dat je beter een peer kan zijn dan een appel…maar dat weet ik nog niet zonet! Ik denk dat een naam met een verwijzing naar drank veel leuker is… Het is veel leuker om de appel dame een iets met wijn noemen (vorm van een wijn glas) En de peer dame dan maar iets met cognac (cognac glas). Misschien hebben jullie nog leukere suggesties.

Wat mij ook nog bezig houdt is: waarom val je het eerst op de verkeerde plaatsen af?? Ik ben in mijn gezicht afgevallen (dat maakt mij niet zoveel uit) maar ook zijn mijn borsten meteen een stuk kleiner geworden (en dat vind ik nu wel weer jammer!). En van de peer, zeg maar, is nog niet zo veel af. Dat mag van mij wel wat harder gaan!

DSC07726

Maar ach zoals zoveel dingen, je hebt het niet altijd voor het zeggen.

Ik ga er ook deze week weer met frisse moed tegen aan!!

Moedige groeten,

José

DSC07719

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen