Gymspektakel Wessels Boer hal

Foto: J. de Jong-Dingsté

Zaterdag 5 maart vond in de Wessels Boer hal in Zuidwolde een gymspektakel plaats. ’s Ochtends was er een Gym4fun wedstrijd. Dit werd georganiseerd door DOS Zuidwolde in samenwerking met KNGU. Dit is een soort apenkooi voor kinderen van 6 t/m 9 jaar in wedstrijdverband.

nijntje1

’s Middags was er een andere setting voorbereid in de sporthal. Vanaf 14.00 waren de kinderen vanaf 6 jaar welkom voor het DOS Beweegplein. Er werden diverse “pleinen”aangeboden. Het Turnplein, Freerunplein, Dansplein en een Battleplein. De bedoeling was de kinderen in groepjes alle pleinen zouden afstruinen zodat ze met de diverse onderdelen kennis konden maken. En: vooral veel plezier hebben met z’n allen. Het dansplein stond onderleiding van Aismé de Beer, onze Zuidwoldiger winnares van Timor’s Thuischaellenge van het RTL4-programma Dance Dance Dance.

Om 15.15 was het de beurt aan de allerkleinsten in de leeftijdsgroep van 2 tot 6 jaar. De “pleinen” zijn weer perfect aangepast aan de leeftijd van de doelgroep. Na het startsein klinkt een liedje van Nijntje uit de speakers. Er werd gedanst, gesprongen en geklauterd. Bij elk plein staan leidsters om de kinderen te helpen. Overal blije kindergezichtjes maar ook een, terecht, trotse organisatie.

nijntje2

Beathe Bruins van de organiserende  gymnastiekvereniging DOS is inderdaad erg tevreden vertelt ze. “We introduceren sinds kort het Nijntje beweegdiploma. Dat wordt vanmiddag ook onder de aandacht gebracht. Het Nijntje beweegdiploma kun je vergelijken met met het zwemdiploma. Het is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 2 tot 6 om hun motoriek beter te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat kinderen tussen de 10 en 20 lessen volgen. Aan het eind gaan ze tijdens een gezellige ochtend testjes afleggen en dat wordt dan afgesloten met een Nijntje beweeg diploma”, legt Beathe uit.

nijntje3

DOS kan terugkijken op een zeer geslaagde dag. De opkomst tijdens de gehele dag was goed. Er hebben weer veel kinderen kennis kunnen maken met de gymclub en alles wat DOS te bieden heeft!

Tekst en foto’s: José de Jong-Dingsté

Reacties

Cookieinstellingen