D.O.S. presteert goed op Provinciaal Kampioenschap

Foto: Annoeska Eesinge

Zaterdag 20 februari was de dag van het Provinciaal Kampioenschap in Vries. Een wedstrijd op het hoogste regionale niveau waar de beste turnsters uit de regio Drenthe hun kunsten vertoonden; een spannende dag voor zes turnsters van Gymnastiekvereniging D.O.S. Zuidwolde.

Naomi Verbij en Fay-li ten Kate

In de eerste ronde in de categorie Jeugd 2 E was het de beurt aan Naomi Verbij en Fay-li ten Kate (beiden 12 jaar). Voor Naomi was het haar tweede turnwedstrijd, ze werd 10e in de einduitslag met een topprestatie op vloer, hierop werd ze 1e met 11.700 en plaatste zich voor de toestelfinales in Dalen op 21 mei. Fay-li werd 16e, ze deed het op vloer met 11.350 ook erg goed en werd 3e op dit onderdeel en naast haar toestelfinale balk van de vorige wedstrijd, kon ze er een finale vloer aan toevoegen.

Nelleke Pol, Sigrid EesingeĀ en Ilse Wink

In de tweede ronde turnden Nelleke Pol en Sigrid Eesinge (beiden 11 jaar) in de categorie Jeugd 1 N4 en Ilse Wink (13 jaar) Junior D 3. Sigrid turnde een solide wedstrijd en turnde zichzelf op het podium, ze behaalde een prachtige zilveren plak. Op vloer werd ze 3e en haalde er een toestelfinale bij, naast de toestelfinale balk die ze eerder al had behaald. Nelleke deed ook goede zaken, 8e in de einduitslag, met haar beste prestaties op brug en balk. Waarop zij respectievelijk 1e en 3e werd, in Dalen mag zij op deze twee onderdelen uitkomen.

Ilse turnde goed, helaas liet ze het juist liggen op het onderdeel brug, waarvoor zij zich tijdens de eerste wedstrijd had geplaatst voor een toestelfinale. Dit stond een hogere klassering in de weg, ze werd 26e in de einduitslag, maar ze kan zich op brug revancheren in Dalen.

Ginger Bisschop

In de laatste ronde kwam de jongste van het gezelschap in actie. Ginger Bisschop (9 jaar) kwam uit in de categorie Pupil 1 N3. Ginger verbeterde zich ten op zichte van de eerste wedstrijd in Zuidwolde met ruim 3 punten. Die winst behaalde ze op het onderdeel balk, waarop ze 4e werd met 11.850. Daarmee blijft ze uitzicht houden op een toestelfinale.

Trainsters Annouk Vos, Felicia Kainama en Lena Jansen zijn trots op hun pupillen. Het harde werken in de trainingen werd beloond met een zilveren medaille voor Sigrid en, naar alle waarschijnlijkheid, 9 individuele toestelfinales.

 

Foto: Annoeska Eesinge

Tekst: Esther Wiekema-van Genne

160220 DSC01711 (1)

Vlnr: Annouk Vos (trainster), Sigrid Eesinge en Lena Jansen (assistent-trainster)

Reacties

Cookieinstellingen