Bumperballz Championship Zuidwolde

Foto: Gerwin van Lubek

Vandaag, 21 februari, werd voor de eerste keer het Zuidwolde’s Bumperballz Championship gehouden. Het kampioenschap vond plaats in de Wesselboerhal.

Aan het begin van de middag verzamelden in totaal 16 teams voor een sportieve zondagmiddag. Voor alle deelnemers was dit een nieuw spel. Het spel lijkt een klein beetje op voetbal, alleen zitten de deelnemers in een soort grote doorzichtige strandbal. Van hoofd tot knieën zit je in een bal. En volgens een van de organisatoren Gerwin van Lubek is het spel simpel,  “er zijn geen spelregels….maar het is gewoon “beuken! En als je scoort, heb je een doelpunt”.

finale 3

Er staan 2 teams op het veld met elk 4 spelers. Het spel duurt 10 minuten maar zo te zien is dat lang genoeg. De deelnemers zien er na de wedstrijd moe en verhit uit. De deelnemers zijn eigenlijk allemaal jongeren. Volgens van Lubek zijn er ook wel ouderen welkom, maar die hebben zich niet aangemeld.

Het spel is ook voor de toeschouwers leuk om naar te kijken. Omdat er inderdaad flink gebeukt wordt, tuimelt de ene na de andere speler om. Soms vallen er een aantal spelers tegelijk om. Aangezien het niet erg makkelijk is om op te staan ontstaan er dan leuke situaties.

finale 2

Er werd gestreden in 4 verschillende poules waarvan 1 poule geheel uit dames bestond. De sfeer in de Wesselboerhal is gezellig. Er lopen allemaal blije en uitgelaten spelers en publiek rond. Het is doel van dit toernooi is volgens van  Lubek veel lol maken en het is goed voor de hechting van het dorp. Bijna alle teams kwamen uit de Wolden (1 uit Smilde en 1 uit Hoogeveen). Buurtnetwerk Zuidwolde heeft de organisatie van dit toernooi ondersteund.

finale

Na de voorrondes barstte het feest echt los. Er was in de kantine muziek die werd verzorgd door BRM Productions.

De halve finale en finale waren soms spannend. Winnaar van dit toernooi werden De Huffelpufjes! Ze gingen met een heuse beker naar huis. De organisatie kijkt terug op een geslaagd toernooi.

huffelpufjes

Tekst : José Dingsté

Foto’s: Gerwin van Lubek

Reacties

Cookieinstellingen