Weer een nieuwe blog van afvalracer José

Foto: J. Dingsté

Ha, er is weer een week voorbij. En eigenlijk gaat het erg goed allemaal. Ik sport, ik drink water en ….ik eet anders!

Zo’n dikke week geleden hadden we een bijeenkomst over gezond ontbijten (gelukkig komen de lunch en het avond eten ook nog aan bod).  Daar kregen we te horen dat alle “light”producten niet meer mogen!!!

jose-eten3

Dus alles wat je eet en drinkt omdat je bang bent dat je anders te dik wordt MAG NIET MEER!

Dus alles waarvan ik ooit heb gedacht dat het prima was, kan niet meer. Dat heeft even tijd nodig gehad om te landen bij mij, in mijn hoofd.

jose-eten1

Alle margarine, bak en braad, magere yoghurts en alle Optimels van deze wereld moesten mijn koelkast uit. Evenals alle light dranken.

Uit mijn voorraad lades moest verdwijnen de crusli, hagelslag en gestampte muisjes maar gelukkig heb ik kinderen dus blijft dat gewoon nog even staan. Hoewel ik er wel bewuster mee om ga.

josé-eten2

Wat veel beter is: is roomboter, volle kwark, volle yoghurt allemaal volle produkten.

Om het nog gekker te maken: we mogen gewoon appeltaart eten!!!

DSCF6274

Ja wij hebben op de bijeenkomst met alle “dikkerts” (dit is liefkozend bedoeld hoor, mede-afvalracers!!) gewoon appeltaart gekregen (deze was verantwoord).

Eigenlijk komt het verhaal hier op neer: Eet zoveel mogelijk pure produkten.  In bewerkte produkten is welliswaar het vet uitgehaald maar er zijn koolhydraten teruggestopt. Dit is veel moeilijker te verbranden dan het vet van bv volle yoghurt.

DSCF6281

En eet heel veel groente!

Dus geen suikers meer, zo weinig mogelijk koolhydraten en zo veel mogelijk groente en een beetje fruit.

De eerste keer dat ik een klein bakje volle yoghurt at vond ik zelfs een beetje eng…. Ik zag in gedachten de knopen van mijn broek open knallen en mijn buik over de broekband bungelen….. Maar gelukkig viel het mee en val ik tot nu toe af!!! Hoeveel hou ik nog geheim tot het officiële weegmoment aan het eind van de maand.

 

Volle groeten José

volgbanner-300x180-dewolden

 

Reacties

Cookieinstellingen