Op het busstation – Linda Langenburg

Foto: MJ Jonkers

Zoals zoveel verhalen begint ook het verhaal van Linda met de liefde.

DSCF3427 (Medium)

Vijfentwintig jaar geleden werkte ze tijdens haar opleiding 1 dag in de week in het motel in Hoogeveen en daar ontmoette ze Nico. Hij zat op school een klas hoger en nam de nog wat onervaren Linda onder zijn hoede, “en tsja van het één kwam het ander he”, lacht Linda.

DSCF4232 - kopie (Medium)

In de jaren die volgden, werkten ze samen in de horeca, bij Hotel De Amelander Kaap, op Ameland bijvoorbeeld. “We werkten samen in de bediening” vertelt Linda, “ja dat gaat altijd prima hoor, we kunnen heel goed samenwerken.” Van meet af aan had Nico aan Linda duidelijk gemaakt dat ze ooit in de besneeuwde bergen van Zwitserland terecht zouden komen. “Nico vertelde dat al heel snel. Dat was echt zijn droom en ik moest maar kiezen: mét hem naar Zwitserland of zonder hem!” vertelt ze  vrolijk.

DSCF3430 (Medium)

Het werd natuurlijk samen naar Zwitserland waar ze in een prachtig skigebied aan de slag konden. Maar om de drie maanden moesten ze in verband met de regelgeving weer even terug naar Nederland. Twee keer zijn ze zo naar Zwitserland vertrokken. De tweede keer naar Ilanz in het mooie Graubünden. Het was hard werken, maar ze hebben het er enorm naar hun zin gehad.

DSCF4228 - kopie (Medium)

“Toen we weer terug in Nederland kwamen, kon Nico aan de slag in Pesse en later bij de uitspanning ter Linde en daarna namen we de horeca op de camping de Ekelenberg over, daar pachtten we de kantine”, somt Linda op. Maar camping De Ekelenberg werd opgedoekt en Nico en Linda gingen op zoek naar een nieuwe uitdaging.

DSCF4230 - kopie (Medium)

“Een vriend tipte ons dat dit pand, het Busstation, vrij kwam,” herinnert Linda zich. “We gingen meteen kijken. Eerst natuurlijk op onze vrije dag, door de ramen naar binnen proberen te kijken en later toch maar eens met de makelaar rondgekeken. We zagen meteen allerlei mogelijkheden dus we hebben vrij snel beslist en het pand gekocht. En nooit spijt van gehad. We zijn hier echt op onze plek!”

DSCF3438 (Medium)

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen