Weekblog Op het Busstation

Foto: MJ Jonkers

Ik ben Maya Gorsselink. Ik woon in Zuidwolde en ik ga naar school in Zwolle, dus ik rijd elke dag met de bus heen en weer.

Nee dat is niet saai hoor, vaak zit ik met meer mensen uit Zuidwolde in de bus, dus dan kun je wat kletsen en zo. Huiswerk doe ik nooit in de bus dan wordt ik  misselijk.  Ik ga in Zwolle naar het Deltion College, daar doe ik de opleiding voor luchtvaartdienstverlening. Dat duurt drie jaar en ik zit in het eerste jaar. Ik wil stewardess worden, en daar is die opleiding voor.

DSCF3773

Ik houd echt van vliegen. Ik heb ook al heel veel gevlogen. Naar Turkije, Egypte, Canada, dat was allemaal voor vakantie. Ik ben ook een keer naar Italië geweest, een week lang in een gastgezin, dat was met een uitwisselingsprogramma van school. Ik spreek geen Italiaans maar de mensen van het gastgezin spraken best goed Engels dus we spraken gewoon Engels met elkaar. Een Italiaans meisje kwam twee weken later bij ons in huis. Ze was heel verlegen maar wel leuk hoor.

DSCF3460 (Medium)

Voor mijn opleiding  moet ik straks ook twee keer op stage. Een keer 5 maanden in het buitenland en een keer 5 maanden in een hotel, want je moet ook het baliewerk enzo leren natuurlijk. Die stage in het buitenland zou ik wel het liefst in een beetje een warm land doen. Het allerliefst zou ik op stage naar Australië willen. Maar ja, we moeten het ticket zelf betalen en dan is Australië wel weer een beetje duur natuurlijk.

DSCF3457 (Medium)

Als ik als stewardess ga werken, dan wil ik wel het liefste buiten Europa vliegen. Als je naar een verre bestemming vliegt, dan blijf je daar meestal een dag of drie, dus dan kun je ook mooi nog wat van het land zien. Ja ik moet dan later wel in de buurt van Schiphol gaan wonen anders is het niet te doen natuurlijk. Nee hoor daar zie ik niet tegenop. Lijkt me wel leuk juist.

Waar ik nu naar toe ga? Lekker naar huis. Als ik terug kom met de bus, dan fiets ik altijd meteen naar huis.

DSCF3771

Reacties

Cookieinstellingen