Tips & Tricks van Nick – November-editie

Foto: MJ Jonkers

Er is geen ontkomen meer aan: de zomer is nu echt voorbij. Maar de herfst heeft gelukkig ook veel voordelen, zoals de start van weer een nieuw modeseizoen. We mogen ons weer lekker warm inpakken in knusse sjaals en gebreide truien, we kunnen lange wandelingen maken en genieten van alle kleurschakeringen van de herfst en als beloning voor onze inspanningen lekker bij de kachel warme chocolademelk drinken… 

FCDW-AnnekeHooijer-Beukenootjeszoeken

Maar wat doe je met je haar in herfst?  Najaarskou, wind, en vooral regen hebben al menig kapsel verpest. Niet iedereen heeft altijd een paraplu bij zich, maar of je nou naar je werk of naar een feestje gaat, het is nooit prettig om met compleet verregend haar op je bestemming aan te komen, zeker als je zo snel geen producten bij de hand hebt om je kapsel weer even snel te fixen. Maar let op: er zijn manieren om, zelfs na een heftige regenbui, de schade te herstellen en toch nog flitsend voor de dag te komen. 

Wicker Paradise Foter.com CC BY

Steek je haar eens op! Haar dat in natte slierten aan je gezicht plakt, ziet er niet echt aantrekkelijk uit. Dat je op de fiets overvallen bent door een hoosbui valt al een stuk minder op wanneer je je haar in een staart, vlecht of knotje doet. Mooi meegenomen: door je haar vast te dragen voorkom je klitten, en zo raakt je haar dus een stuk minder snel beschadigd. Haarelastiekjes altijd bij de hand houden dus!

Candace Nast Foter.com CC BY

Doe rustig aan met verzorgings- en stylingroducten. Niet alleen bestaat de kans dat alles toch weer uit je haar en in je ogen druipt zodra je een voet buiten de deur zet, maar je favoriete lakjes, sprays en serums kunnen wel eens heel ander effect hebben bij een hoge luchtvochtigheid, waardoor je eerder een verzopen-kat-effect bereikt dan de styling die je voor ogen had.

martathegoodone Foter.com CC BY-ND

Droog je haar zo snel mogelijk. Natuurlijk heb je niet altijd een föhn in je tas. Gelukkig werkt een handendroger met hete lucht ook prima. Dep je haar eerst licht met een handdoekje of stukje papier (let wel op dat er geen stukjes papier in je haar blijven hangen – niet echt charmant die prullenbak-look) en borstel je haar daarna voorzichtig glad terwijl je het onder een handendroger droog blaast. Works like a charm!

goMainstream Foter.com CC BY

Fight that frizz. Nat of vochtig haar droogt vaak pluizig op. Om een frizzy ‘do tegen te gaan is het dus slim om altijd een klein flesje haarolie of serum in je tas te hebben. Vergeten? Een beetje handcrème does the trick. Kijk wel uit dat je niet te veel gebruikt, want de stap van pluizenbol naar vette, kleffe lokken is sneller gezet dan je doorhebt.

En de laatste en misschien wel belangrijkste tip: laat je haar af en toe gewoon even met rust. Lastig, want waarschijnlijk voel je je onzeker over je verregende coupe en wil je er dan juist veel aanzitten in een poging je haar nog te redden. Maar geloof me, als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd is er weinig wat je nog kunt doen.

Hoe meer je aan je haar gaat zitten rommelen, des te groter de kans dat je het tegenovergestelde resultaat bereikt van wat je in gedachten had. Nat haar is kwetsbaar, en door er constant aan te zitten duw je alleen maar meer zweet en vuil in de openstaande haarschubben. Klinkt vies, en.. dat is het eigenlijk ook gewoon. Toch echt even afblijven dus!

DSCF4130 (Medium)

 

 

 

 

Reacties

Cookieinstellingen