Tips & Tricks van Nick, september-editie

Foto: N. Voortman

September, de tijd van de nazomer of “Indian Summer”. Bij uitstek het seizoen om eens wat meer aandacht aan je haar te geven. Al dat zwemmen en zonnen in de zomer is natuurlijk heerlijk, maar niet altijd even goed voor je haar. Dus neem er eens lekker de tijd voor en verwen je haar, het is er aan toe!

Na de eerste “Tips & Tricks” vorige maand kwamn er natuurlijk vragen binnen. De twee “problemen” die het meest genoemd werden, heb ik er uit gepikt en daar gaan we het eerst eens over hebben met daarna nog wat Tips natuurlijk voor de mooiste nazomer-kapsels.Visitekaartje PAND37 (Small)

Eerste Hulp bij Dun Haar

Dun haar kan lastig te stylen zijn. Veel vragen die we via de mail (dewolden@nieuws.qz0.nl met vermelding van Tips & Tricks) ontvingen, gingen over problemen met dun haar. Wat je als eerste natuurlijk zou kunnen doen als je dun haar hebt, is een zogenaamde “thickening shampoo” gebruiken. Probeer het maar eens, je zult versteld staan hoeveel verschil dat maakt. En verder? Lees het zelf hieronder en probeer het gewoon. Het resultaat zal je verrassen!

Tricks bij dun haar: 

– Probeer een thickening shampoo 
– Gebruik lightweight stylingproducten 
– Geef je haar volume met de “krul” föhn 
– Ga voor meer volume met haarstukken of een donut 
– Werk met kleurschakeringen

 
En de mailbox telde al net zo veel mails over droog haar. Dat kan ook best lastig zijn natuurlijk als je haar altijd wat pluizig en daardoor een beetje “onverzorgd” oogt. Geloof het of niet, maar één van de beste oplossingen voor dit probleem staat gewoon in je keukenkastje….
 Visitekaartje PAND37 (Small)
Droog haar
Droog haar heeft baat bij vochtinbrengende proteïnen. Zo blijken de proteïnen van kasjmier en van granen bijvoorbeeld goed te werken. Bij de professionele kapper kun je terecht voor een intensieve behandeling op basis van proteïnen. Net zoals bij vet haar is het belangrijk dat je een shampoo kiest die geschikt is voor jouw haartype en die die elementen bevat die je haar weer in balans brengen. Een bekend huis-tuin-en-keukenmiddel is een masker van…  mayonaise!! Laat de mayonaise een half uur tot 1 uur intrekken en was je haar dan goed uit.
Visitekaartje PAND37 (Small)

En dan de Tips voor de kapsels die het helemaal gaan maken deze Indian Summer:

Lange bob kapsels, ook wel ‘lob kapsels’ genoemd, maken het op dit moment helemaal. De Hollywoodsterren kiezen ervoor en de fashionista’s zijn er he-le-maal weg van.
 image1 (5)

Lob kapsels – eigenlijk niet meer dan een wat langere bob die in lange lagen of op één lengte is geknipt – zijn supertof want je kunt er alle kanten mee op. Op dit moment zijn de gentle waves (ook voor ‘lobs’) heel cool maar je kunt je lob ook heel natuurlijk laten opdrogen. Wat een verschil met je lange haar! Je ‘lob’ is zo droog en je ziet er direct fantastisch uit (heerlijk voor het najaar).

 

 lange bob
En, wist je dat…
 
…blond de haarkleur van dit moment is?
Het lijkt wel of blond nog nooit zo in de mode is geweest als dit seizoen. Blond, blonder, blondst is het motto. Heb je geen zin om je haar aan agressieve behandelingen bloot te stellen maar heb je wel zin in blond, beperk je er dan toe om alleen de punten wat op te laten lichten. En een paar lokjes rond je gezicht.
bond, staat al direct heel zonning!
Wel eens een echte, vreselijke Bad Hair Day? Nostalgie naar die goede ouwe schooltijd? Of zin in een keurig, nette look?? Ga voor een brede haarband. Altijd goed!
Haal de steiltang door je haar om het steil te maken, maak een zijscheiding en doe de haarband in. Plaats de haarband niet teveel naar voren maar zorg ervoor dat er nog wat haar rond je gezicht zichtbaar is.
haarband
Stem de kleur van je haarband af op je kleding. Je ziet, een klein (en goedkoop) accessoire kan een grote impact op je look hebben!
haarband2
Dat was het voorlopig dan weer. Heb jij ook vragen over de verzorging van je haar, zou je wel eens willen weten hoe die celebrities dat ene leuke kapsel maken dat  jij ook zo graag wilt, maar dat keer op keer mislukt?  Mail me dan. Dat kan op het adres dewolden@nieuws.qz0.nl onder vermelding van Tips & Tricks van Nick!
DSCF3285 (Medium)

Reacties

Cookieinstellingen